11.10.2024.

13:55

Foto: EPA Images

Sport

Zvanično! Ronaldinjo postao vlasnik fudbalskog kluba! (FOTO)

Ovaj potez legendarnog fudbalera potvrđen je na njujorškoj berzi, gde je potpisao ugovor i zvanično predstavljen kao jedan od novih akcionara kluba.

- Ovo je prilika za mene i našu grupu da podržimo razvoj fudbala, kao i da budemo deo zajednice koja ceni međunarodno prisustvo i jedinstvenu mešavinu kultura - izjavio je Ronaldinjo prilikom predstavljanja.

Grinvil Trijumf je relativno mlad klub, osnovan 2018. godine, i trenutno se takmiči u trećem rangu američkog fudbalskog sistema. Ipak, ambicije kluba su visoke, sa planom da već ove sezone naprave iskorak i plasiraju se u viši rang takmičenja.

Ronaldinjo, koji je svoju igračku karijeru završio pre šest godina, ostaje inspiracija za mnoge ljubitelje fudbala širom sveta.

Informer

Ronaldinjo

Njegova magija na terenu donela mu je status jednog od najboljih igrača svih vremena, a sada se okreće novim izazovima van fudbalskog terena, sa ciljem da doprinese rastu fudbala u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ulazak brazilske legende u vlasničku strukturu Grinvila sigurno će privući pažnju na klub i ubrzati njegov razvoj na putu ka vrhu američkog fudbala.