11.10.2024.

15:27

Foto: Starsportphoto

Sport

Piksi pomenuo Džaku i Šaćirija! Evo šta je rekao o eventualnim provokacijama

Dobro je poznato da su nam "sajdžije" veliki dužnici sa prethodna dva Mundijala. Eliminisali su nas sa Svetskog prvenstva u Rusiji 2018, ali i u Kataru 2022. godine, pa je sada idealna prilika da im se "orlovi", makar delimično, osvete na domaćem terenu.

Ekipa Murata Jakina dolazi na stadion Dubočice u okviru 3. kola grupe 4 u Diviziji A Lige nacija, a predvodiće ih kapiten Granit Džaka. Šiptarski provokator, koji je čak pokazivao i albanskog dvoglavog orla, dao nam je gol pre šest godina u Kalinjingardu, dok je Đerdan Šaćiri, koji se povukao iz državnog tima, dva puta tresao našu mrežu.

Ipak, Piksi veruje da će sada proći sve u duhu fer-pleja i da neće biti nikakvih nemilih scena.

- Šaćiri je veliki igrač, ali svemu dođe kraj. On je obeležio period na visokom nivou, njegova je odluka da prestane. Imamo i mi igrače koji su prestali da nastupaju za reprezentaciju. Što se Džake tiče, već sam govorio, smatram ga jednim od najboljih veznih igrača u Evropi. Nema potrebe za nekom vrstom provokacija sa bilo čije strane - naglasio je Stojković, a potom dodao:

- Ovo je fudbalska utakmica i mislim da do toga neće doći. Rekao sam igračima da se fokusiraju na igru. Verujem da neće biti problema. Džaku želimo da zaustavimo na terenu. On je alfa i omega švajcarskog tima. Ako ga neutrališemo veće su nam šanse za pozitivan rezultat.