11.10.2024.

15:46

Foto: Tanjug/AP Photo

Sport

Mitrogol progovorio o bojkotu! Neću da se pravdam, ali možete da proverite...

Posle neuspeha "orlova" na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i povlačenja kapitena Dušana Tadića, povela se priča da će nekoliko prvotimaca pokrenuti bojkot i da neće igrati za reprezentaciju dok je na klupi Dragan Stojković Piksi.

U toj grupi je navodno bio i Aleksandar Mitrović, koji je propustio septembarske obaveze i duele sa Španijom i Danskom na startu Lige nacija. Kao razlog bila je navedena lakša povreda, a mnogi su u to posumnjali kada su videli da iskusni centarfor neometano trenira i igra za svoj klub Al Hilal u Saudijskoj Arabiji.

Međutim, Mitar se i ovog puta našao na spisku selektora, pojavio se na okupljanju i spreman je da sutra uveče predvodi napad Srbije protiv Švajcarske na stadionu u Leskovcu (20.45, RTS 1, Arena premijum 1), u okviru 3. kola grupe 4 u Diviziji A.

I to nije sve, Piksi je potvrdio da će upravo snažni golgeter nositi kapitensku traku, koja je u njegovom odsustvu prethodno bila na ruci Nikole Milenkovića.

- Razumem da štampa i novine svašta pišu, da svega ima zbog čitanosti i klikova. Ne želim nikom da se pravdam, znam ko sam i šta sam, znam koliko sam dao sebe i koliko dajem sebe za reprezentaciji. Bitno mi je da selektor i ljudi u Savezu, kao i navijači, to znaju. Imao sam manjih problema sa povredom, koja me mučila i prošle sezone, pa sam iskoristio vreme da to zalečim. Napunio sam 30 godina, 12 godina sam u državnom timu i lako možete da vidite koliko sam utakmica propustio i na koliko okupljanja nisam bio. Da se pravdam i dajem izjave za svaki natpis, ne želim. To je to, tu sam i spreman sam - podvukao je Mitrović.