11.10.2024.

22:10

Foto: EPAImages

Sport

Kapiten odjavio reprezentaciju zbog noćnog provoda! Frka u Francuskoj zbog Mbapea!

Zahtevao je Kilijan Mbape od selektora Francuske - Didije Dešana, da preskoči okupljanje "trikolora" u oktobru. Razlog nije povreda koja je mučila napadača Real Madrida već potreba za dodatnim odmorom. Sinoć se protiv Izraela videlo da to nije značajan udarac za Francuze budući da su u Budimpešti slavili sa 4:1. 

Ipak, činjenica da je kapiten zbog umora tražio da ne bude pozvan u reprezentaciju razljutila je javnost u Francuskoj. Pošteda za Mbapea mogla bi da posluži kao model za druge igrače, a navodno Real Madrid nije insistirao da do toga dođe. 

Uoči utakmice sa Izraelom na konferenciji za medije Didije Dešan morao je da se raspravlja sa novinarima. Ubeđivao je selektor Francuske da je Kilijan Mbape potpuno posvećen nacionalnom timu i da je jedini razlog potreban odmor kako bi se potpuno sanirala povreda. 

Bio je to samo početak skandala budući da se Kilijan Mbape nije na pravi način odužio selektoru. Francuski napadač se nije odmarao već slobodne dane iskoristio kako bi se provodio u Stokholmu. As Reala uhvaćen je kako napušta jedan restoran u švedskoj prestonici nakon čega je otišao i u noćni klub. 

Problem za javnost u Francuskoj ne bi predstavljala odluka Mbapea da u krugu porodice provede slobodne dane i poštedu u nacionalnom timu, ali... Francuz je noćni provod birao ispred obaveza u nacionalnom timu. Pravo je pitanje kako će ostatak tima reagovati na činjenicu da je kapiten potpuno promenio prioritete.