11.10.2024.

20:25

Foto: EPA Images

Sport

Selektor Švajcarske pred Srbiju! Dobro se poznajemo, razgovarao sam sa Džakom

"Orlovi" će sutra od 20.45 časova na stadionu u Leskovcu odmeriti snage sa "sajdžijama", a uoči meča velika pažnja usmerena je na kapitena gostiju Granita Džaku i njegovu istoriju incidenata na utakmicama protiv Srbije. Poznato je da je vezista Leverkuzena na prethodna dva duela sa Srbijom na Mundijalima provocirao naše fudbalere. 

Džaka je odradio suspenziju zbog dobijenog crvenog kartona u prvom kolu Lige nacija protiv Danske pa će tako biti sutra u timu. 

- On je tip koji se bori za pravdu. Uvideo je da ponašanje protiv Danske nije bilo dobro. Izvinio se tom igraču. Videli smo da ga nije bilo protiv Španije, ove nedelje je dobro trenirao. Znamo da su igrači strastveni i treba da budu. Mislimo da će nam pomoći sutra. Spremni smo. Vodili smo računa o tome da imamo igrače koji u svakom trenutku mogu da preuzmu igru - rekao je Jakin na početku konferencije.

Informer

Selektor Švajcarske Murat Jakin

Stratega "sajdžija" upitali su da li je razgovarao sa Džakom u vezi sa njegovim ispadima na prethodna dva meča sa Srbijom. 

- Razgovarali smo i sa njim i sa svim igračima. U fudbalu se potrebne emocije da biste mogli da igrate 100 posto. Koliko mi njega poznajemo, on je uvek fokusiran na posao, a mi se fokusiramo na ono što će se dešavati sutra, a ne u prošlosti. Ja računam na svakog igrača. Sigurno ćemo imati dobru igru - istakao je selektor Švajcarske. 

Jakin je istakao da je njegov tim došao da osvoji tri boda, jer su izgubili u prethodna dva kola od Danske i Španije.
- Stvarno se radujemo utakmici. Želimo tri boda, jako bi bilo bitno za naš pogled na tabelu. Pristojni smo bili u prethodne dve utakmice - dodao je Murat.

Informer

Granit Džaka u sukobu sa srpskim fudbalerima na Mundijalu u Kataru

On je na kraju prokomentarisao i činjenicu da se tim Srbije promenio u odnosu na meč na Mundijalu u Kataru pre dve godine.

- Mladi igrači su uvek opasni i gladni. Sve ćemo to da uzmemo u obzir. Dovoljno smo jaki da prihvatimo sve okolnosti. Uvek su bile intezivne i kreativne utakmice protiv Srbije. Očekujem tako i sad, iako nemaju najveća imena na terenu - zaključio je Jakin.