12.10.2024.

00:05

Foto: EPA Images

Sport

Status quo u Mančesteru! Ten Hagu preti otkaz, ali nema ko da mu ga uruči!

Nakon remija sa Tventeom u prvom kolu Lige Evrope, engleski mediji brujali su da je vreme Erika Ten Haga na klupi Mančester junajteda završeno. Navodno, pred Holanđanina je stavljen ultimatum da u naredne tri utakmice (Totenhen, Porto i Aston Vila), mora da upiše isto toliko pobeda. Umesto toga, "crveni đavoli" doživeli su poraz u Londonu, a potom remizirali protiv Porta i Vile. 

Prvi zadatak Erik ten Hag nije ispunio, a u korist mu nije išla ni činjenica da je Mančester junajted izgledao katastrofalno tokom 270 minuta fudbala na tri utakmice. Budući da je nakon Aston Vile usledila reprezentativna pauza, čelni ljudi "crvenih đavola" održali su sastanak u Londonu ove nedelje. Prva i jedna tema bio je status Erika ten Haga, ali je Holanđanin uspešno preživeo i ovu seču. 

Britanski milijarder - Džim Retklif, pre nekoliko meseci kupio je deo Mančester junajteda i od porodice Glejzer preuzeo brigu o fudbalskim pitanjima. Mnogi su očekivali da će baš on napraviti rez i rastati se sa Erikom ten Hagom, ali je nakon sastanka i odluke da Holanđanin ostane na poslu, obelodanio da status trenera nije njegov posao. 

Navodno, odluku da Erik ten Hag ostane na klupi Mančester junajteda doneli su jedan od direktora - Omar Berada i sportski direktor - Den Ešvort. Status holandskog stratega još uvek je pod znakom pitanja, ali je izvesno da će predvoditi klub i u prvoj utakmici nakon reprezentativne pauze, protiv Brentforda 19. oktobra na "Old Trafordu". 

Informer

 

Da bi Erik ten Hag vrlo brzo mogao da dobije otkaz potvrđuju saznanja "Mirrora", koji javlja da je uprava Mančester junajteda napravila spisak i potencijalnih naslednika. Prvi izbor bio bi bivši selektor Engleske - Geret Sautgejt, ali je on nedavno istakao da se u narednih godinu dana neće vraćati poslu. 

Druga opcija je trener Intera - Simone Inzagi, no, male su šanse da bi se Italijan prihvatio ogromnog rizika i siguran posao na klupi "nerazura" zamenio za Mančester junajted. Najrealnija opcija je dolazak Tomasa Tuhela koji je i tokom leta bio velika želja "crvenih đavola". 

Šuška se da bi šansu za dokazivanje mogao da dobije Rud van Nistelroj, a da bi shodno rezultatima nekadašnji napadač Mančester junajteda mogao i da ostane na klupi "crvenih đavola". 

Status quo još uvek je na snazi u Mančesteru, ali bi sve moglo da se razreši kroz desetak dana...