11.10.2024.

23:34

Foto: Starsportphoto

Sport

Raspucani Baždar! Bivši igrač Partizana režirao veliki preokret Saragose (VIDEO)

"Los blankosi" su večeras u gostima pobedili ekipu Tenerifa sa 3:2 (1:0) u devetom kolu španske Segunde, a čovek preokreta za goste bio je upravo talentnovani momak iz Novog Pazara. Bivši igrač Partizana je golovima u 74. i 97. minutu doneo trijumf svom timu, koji je prethodno gubio tokom većeg dela meča. Baždaru je ovo treći pogodak u dresu Saragose u koju je letos stigao iz Humske u transferu vrednom 4.000.000 evra. 

Sjajni fudbaler je od prvog minuta bio na terenu, ali je tek u završnici izbio u prvi plan. Prethodno su Tenerife bolje otvorile meč i povele u 11. minutu preko Luisa. Ipak, već u 24. minutu su ostali sa igračem manje na terenu jer je direktan crevni dobio Serđo Gonzalez. To nije sprečilo domaćina da početkom drugog dela, tačnije u 50. minutu i duplira prednost preko Rodrigeza. 

Tek posle drugog primljenog gola, Saragosa je upalila motore i krenula u preokret. Prvo je Baždar u 74. minutu prepolovio prednost rivala, da bi potom pet minuta kasnije Azon doneo izjednačenje gostima i nadu da mogu do celokupnog plema.

Cilj su na kraju ostvarili u 87. minutu kada je Baždar na asistenciju Lopeza preciznim udarcem još jednom matirao golmana Tenerifa i doneo svom timu važan trijumf.