12.10.2024.

11:08

Foto: Starsportphoto

Sport

Piksijev sastav za Švajcarsku! Mitar napada stare dužnike, Zvezdin Mesi piše istoriju

Srbija će Švajcarsku dočekati na stadionu "Dubočica" u Leskovcu, a za oba tima ovaj meč biće jako značajan pre svega zbog borbe za opstanak u A Diviziji Lige nacija.

Reprezentacija Švajcarske je blagi favorit sudeći po kvotama, mada nema sumnje da će srpski tim imati veliki motiv da pobedi. Taj motiv je i takmičarski, zbog bodova, a na večerašnji duel može da se okarakteriše i kao odlična šansa za revanš za poraze na Mundijalima u Rusiji (2018) i Kataru (2022).

Ono što javnost u ovom trenutku itekako zanima je sastav koji će na teren izvesti selektor Dragan Stojković Piksi. Legendarni fudbaler je na jučerašnjoj konferenciji za medije izjavio da zna prvih 11, ali tu postoji barem jedna dilema koja će biti razrešena neposredno pre početka utakmice.

Informer

Dragan Stojković

Na golu će biti Predrag Rajković, koji je od Evropskog prvenstva u Nemačkoj neprikosnoven na golu Srbije. Stojković, ako ništa drugo, ne mora da brine za poziciju golmana, jer osim Rajkovića, u odličnoj formi je i Aleksandar Jovanović iz Partizana. Kao i Vanja Milinković-Savić, koji zbog povrede ovog puta ipak neće biti deo nacionalnog tima.

Odbrambenu liniju, zapravo trio štopera, činiće Strahinja Eraković, Nikola Milenković i Strahinja Pavlović. Otprilike su njih trojica taj deo odbrane koji Stojković forsira u Ligi nacija, a kako stvari stoje, to bi mogao da bude dugogodišnji defanzivni trio. Milenković i Pavlović su tu već odavno, a od nedavno i Eraković, koji pruža sjajne partije u ruskom Zenitu.

Što se tiče takozvanih "ving-bekova", odnosno igrača koji pokrivaju celu desnu i celu levu stranu, ni tu neće biti iznenađenja. Desno će biti Kosta Nedeljković. Momku iz Zvezdine škole koji nastupa za Aston Vilu u Fudbalskom savezu Srbije izuzetno veruju i verovatno će ponovo početi meč. Levo je energični Veljko Birmančević, lucidni Šapčanin, koji igra u životnoj formi u dresu Sparte iz Praga.

Informer

Jedan defanzivni vezista biće Saša Lukić, dok za drugog vlada mala dilema. Ostaje do početka utakmice da se vidi hoće li to biti Nemanja Maksimović ili Marko Grujić. Opcija je i Saša Zdjelar, mada njemu se daju manje šanse od Maksimovića i Grujića.

Što se tiče tandema ofanzivnih vezista, Stojković je i sam nagovestio ime jednog od njih. To bi trebalo da bude debitant Andrija Maksimović, 17-godišnji fudbaler Crvene zvezde koji je naprosto zaludeo evropsku javnost sjajnim partijama.

Zablistao je u derbiju protiv Partizana, bio najbolji igrač crveno-belih u porazu od Intera, pa mu je Stojković namenio ulogu jednog od dva kreatora igre za večerašnji meč. Osim toga, postaće drugi najmlađi debitant u istoriji nacionalnog tima, iza Andrije Živkovića, koji je debitovao sa 17 godina i tri meseca. Popularni Mesi debitovaće sa 17 godina i četiri meseca.

Drugi će biti Lazar Samardžić, koji sjajno igra u dresu Atalante i otprilike je već viđen kao zamena za Dušana Tadića.

Informer

Andrija Maksimović

Što se tiče špica napada, ni tu nema dileme. Predvodiće ga kapiten i najbolji strelac u istoriji reprezentacije Aleksandar Mitrović. Popularni Mitar se vratio u nacionalni tim posle spekulacija o bojkotu, kao i nakon što je propustio prošlo okupljanje. Sada je spreman i naoštren da nastavi tamo gde je stao, a zna se šta se od njega uvek očekuje - golovi.

Golovi, koji fale našem nacionalnom timu.

Dakle, Dragan Stojković večeras će najverovatnije izvesti sledeći sastav, u formaciji 3-4-2-1.

Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Lukić, N. Maksimović (Grujić), Lukić, Birmančević - Samardžić, A. Maksimović - Mitrović.

Informer

Informer