12.10.2024.

13:30

Foto: Informer/shutterstock/printskrin

Sport

Šiptarski provokator dolazi u grad heroja sa Košara! Ime Radoša Cerovića će večno lebdeti nad Dubočicom! (FOTO)

Jedna veoma dobra prilika za "orlove" da naprave rezultat na svom terenu i konačno savladaju neugodnog rivala, koji je od njih bio bolji kako na Mundijalu u Kataru 2022. godine, tako i na Mundijalu u Rusiji četiri godine ranije.

Ovaj meč će biti specifičan kao i prethodna dva pre svega zbog dolaska Granita Džake, koji je poznati šiptarski provokator, i koji je već dva puta žestoko provocirao kompletan srpski narod.

Informer

Granit Džaka

Ono što bi mogao da bude dodatni motiv za naše momke jeste što će ovoga puta šiptarski podlac doći da igra u Srbiji i to u Leskovac! Zbog čega je to posebno?

Pa zato što se u Leskovcu nalazi spomenik borcima poginulim u borbi protiv NATO agresije 1999. godine koji je posvećen i 549. motorizovanoj brigadi koja je tokom ratnih dejstava delovala na Kosovu i Metohiji, a sedište joj je bilo u Prizrenu.

Pored toga ulica pored novog stadiona "Dubočica" posvećena je heroju, Radošu Ceroviću, momku koji položio život na oltar otadžbine.

Radoš Cerović bio je najmlađi vojnik koji je poginuo na Košarama 1998. godine, sa samo 20 godina, na Vidovdan, 28. juna. Pored toga što je bio heroj Srbije, Cerović je bio i veliki fudbalski talenat, igrajući za FK Dubočica iz Leskovca, gde je prošao kroz sve kategorije i igrao na poziciji štopera. Bio je poznat kao jedan od najboljih igrača kluba.

Cerović je otišao na redovno služenje vojnog roka u 63. padobransku brigadu, koja je bila angažovana na granici na Košarama u periodu kada su se tamo vodile teške bitke sa pripadnicima terorističke OVK. Nažalost, poginuo je u akciji izvlačenja komandanta Gorana Ostojića, zajedno sa još dvojicom saboraca.

Njegova smrt ostavila je dubok trag u njegovom Leskovcu, gradu koji ga nije zaboravio.