12.10.2024.

23:12

Foto: EPA Images

Sport

Piksi zadovoljan: Bili smo zreli, pametni, borbeni... Lukić? Nije dobro

Kada Srbija igra na jugu zemlje - ne gubi! Očigledno da Piksiju i njegovim izabranicima prija Leskovac, s obzirom da su posle izborenog plasmana na EP protiv Bugarske, sada na stadionu "Dubočica" proslavili i trijumf nad starim dužnikom.

Autogolom Elvedija i majstorijom kapitena Aleksandra Mitrovića, "orlovi" su stigli do prvog trijumfa u grupi 4 Divizije A. Ono što je posebno oduševilo oko 8.000 navijača na tribinama jesu ogromna želja i borbenost koju su naši momci prikazali.

Svi starteri, ali i oni koji su ušli sa klupe dali su doprinos velikom trijumfu, zbog čega je posebno zadovoljan i Dragan Stojković.

- Kao što smo i najavljivali, teška i takmičarska utakmica. Odigrali smo zrelo, pametno, sa puno požrtvovanja, borbenosti i discipline u taktičkim zamislima. Lep trijumf, zaslužili smo ga gledajući i šanse koje smo stvorili. Čestitam momcima. Lepo veče u Leskovcu za srpski fudbal - rekao je Piksi.

Informer

 

Iskusni stručnjak je pohvalio i pojedince, ali je naglasio da je ovo uspeh kolektiva i timskog duha.

- Nekoliko stvari smo videli. Gol koji je Mitar dao spada u red najlepših, fenomenalan potez. Mladi Maksimović je debitovao sa 17 godina, onda i Rajković koji je bio fenomenalan. Pomenuo sam par imena, ali i ulazak Jovića bio je sjajan. On retko promašuje one mrtve šanse, ali smo kolektivno delovali zrelo. Želeli smo trijumf svim srcem, pokazali smo to - objasnio je Stojković.

Informer

 

Na kraju, selektor se dotakao i povrede veziste Saše Lukića, koji je u 53. minutu morao van terena.

- U pitanju je ligament desnog ramena. Stepen povrede ne znamo, ali 99 posto neće putovati s nama u Španiju - otkrio je Piksi.