13.10.2024.

12:10

Foto: Starsportphoto

Sport

Ovo je najbolja Srbija u poslednje tri godine!

Srbija sada ima četiri boda u tri utakmice u ovom takmičenju i prekosutra (20.45, RTS 1, Arena 1 premijum) gostuje evropskom prvaku Španiji u Kordobi, gde će pokušati da pruži još jednu dobru partiju.

Navijači, kladionice, ali i pojedini stručnjaci, nisu preterano verovali u "orlove" pred meč sa Švajcarcima u subotu, a oni su razuverili sve i vratili veru u nacionalni tim. Pobeda nad Švajcarskom svakako je jedan od najvećih trijumfa u eri selektora Dragana Stojkovića Piksija, koji je napokon uspeo da zategne odbranu i da popravi efikasnost.

Za to je najzaslužniji povratnik u reprezentaciju i kapiten, Aleksandar Mitrović. Napadač Al Hilala postigao je fantastičan gol za 2:0 i time pečatirao trijumf, a isto tako zapušio usta svima koji su verovali da je predvodnik bojkota protiv selektora. Iskusni napadač kaže da je utakmica u Leskovcu recept kako igrati ubuduće.

- Možda je u napadu falilo malo kreativnosti, ali sigurno je to bila jedna od najboljih partija u poslednje verme. Ovako treba da igramo u budućnosti. I ofanzivno i defanzivno. Sledi nam meč protiv evropskog prvaka Španije, moraćemo da budemo defanzivno perfektni, a u ofanzivi da čekamo svoju šansu. Već smo pokazali da možemo da igramo protiv njih - kaže Mitrović.

Informer

Naša ekipa ostvarila je veliku pobedu ne samo zbog bodova, već i zbog svih stvari koje prate okršaje ova dva tima iz bliske prošlosti. Srbija je, podsetimo, dvaput izgubila od Švajcarske na prethodna dva Mundijala (2:1 i 3:2), uz provokacije albanskih igrača iz redova "sajdžija".

Ovog puta u Leskovac je došao Granit Džaka, koji je tokom meča pokušavao da provocira, ali na kraju mu nije preostalo ništa drugo nego da čestita našim fudbalerima.

Da pobeda bude još slađa, pobrinuo se golman Predrag Rajković. Iskusni čuvar mreže u finišu je odbranio penal Brilu Embolu i tako rivala ostavio bez šanse da unese dramu u meč. Posle duela i on je bio presrećan.

- Bili smo bolji nego protiv Španije na otvaranju Lige nacija. Ne bih pričao o sebi, već o timu. Bili smo borbeni, požrtvovani po ovom teškom terenu. Zaslužili smo tri boda. Svaka pobeda nam znači, jer dugo nismo dali gol - poručuje Rajković.

Informer

Sjajnu partiju pružio je i Veljko Birmančević, koji je verovatno zacementirao poziciju u startnoj postavi.

- Ginuli smo na terenu, publika je to osetila. Ovo je pravi recept kako treba da igramo, pogotovo kod kuće. Velika pobeda za nas - kaže Birmančević.