13.10.2024.

14:47

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Sport

Poznato ko sudi meč Španija - Srbija! Ovog arbitra dobro pamte i Zvezda i Partizan i Vojvodina!

Nacionalni tim Srbije je uspešno prevazišao prvu prepreku tokom oktobarske reprezentativne pauze, pošto je u Leskovcu savladao Švajcarsku sa 2:0, a sledeću utakmicu će odigrati u Kordobi protiv Španije (utorak, 20.45, Arena premijum 1).

U međuvremenu je otkriveno ko će biti sudija na predstojećem meču "orlova". U pitanju je Danijel Stefanski iz Poljske, pomoćnici će mu biti David Golis i Mihal Obukovic, a za četvrtog arbitra je određen Vojčeh Muć.

Stefanski je sudija na internacionalnom nivou od 2013. godine, a od tada su se sa njime susretali najveći srpski klubovi.

Informer

 

Crvenoj zvezdi je sudio 2022. godine na utakmici grupne faze Lige Evrope protiv Ferencvaroša u Budimpešti, kada je izgubila sa 2:1.

Partizanu je pravdu delio čak tri puta - 2015. godine u pobedi protiv Dile u Goriju (2:0), 2017. u remiju protiv Skenderbega u Elbasanu (0:0), odnosno 2019. u remiju protiv AZ Alkmara u Beogradu (2:2).

Zanimljivo, Stefanski je bio glavni arbitar u šokantnom porazu Vojvodine protiv Maribora u istoimenom gradu tokom ovosezonskih kvalifikacija za Ligu konferencije.