13.10.2024.

23:22

Foto: EPAimages

Sport

Skandal potresa francuski fudbal! Vlasnik TV prava ne izmiruje dugovanja, klub zabranio unos kamera na stadion!

Reprezentativna pauza podigla je ogromnu prašinu u Francuskoj, a razloga su dva. Prvi - odluka Kilijana Mbapea da zatraži poštedu za oktobarsko okupljanje. Druga - daleko složenija... Naime, vlasnik TV prava "BeIn Sport" već mesecima ne isplaćuje svoje obaveze prema klubovima. 

Krajem prošle nedelje Lion je obavestio Udruženje francuskih liga da vlasnik TV prava nije ispunio finansijske obaveze prema klubovima. Brojne ekipe uložile su žalbu, ne i Avr. Klub sa severa zemlje rešio je da preskoči žalbu i odmah napravi konkretne poteze kako bi "BeIn Sport" što pre isplatio dugovanja. 

Naime, Avr je zabranio da utakmica narednog kola Lige 1 bude prenošena sa njihovog stadiona. Uz to, podsetili su da je rok za uplatu rate bio 30. avgust i da je tog dana vlasnik TV prava morao da isplati 24 odsto od ukupne sume - 80.000.000. Da budemo precizni, klubovi su očekivali nešto više od 19.000.000 evra...

Katarska televizija dobila je rok do završetka reprezentativne pauze da isplati zaostala dugovanja ili će za kamere stadion Avra biti zatvoren.