13.10.2024.

21:32

Foto: Informer

Sport

Šiptari najavili žalbu! Hoće da unište Srbe i Čehe zbog bolne istine - Kosovo je Srbija! (VIDEO)

Ovaj potez predstavlja još jedan pokušaj da se sport iskoristi za politizaciju i promovisanje nelegalne vlasti na teritoriji koja je sastavni deo Srbije, uzurpirana od strane albanskih separatista.

U svom saopštenju, FFK je osudila transparent sa mapom Kosova prekrivenom srpskom zastavom i natpisom „Nema predaje“, kao i povike navijača protiv tzv. Kosova i Albanaca, koji su se čuli na utakmicama.

Međutim, ovaj pokušaj da se skrene pažnja na politiku tokom sportskih događaja samo potvrđuje da šiptarski separatisti nastoje da legitimizuju svoju nelegalnu vlast na svetoj srpskoj zemlji.

Srpski navijači, koji su izrazili ljubav prema svojoj zemlji i stav da nema predaje srpskog Kosova, jednostavno su pokazali patriotski stav, a osuda ovih postupaka od strane FFK je samo pokušaj diskreditacije srpskog naroda u međunarodnoj areni.

Kosovo, kao neotuđivi deo Srbije, nikada neće biti priznato kao nezavisna država, uprkos naporima albanskih uzurpatora da nametnu lažni narativ međunarodnoj javnosti.

FFK poziva na sankcije i intervenciju UEFA, ali je važno napomenuti da je sportska borba deo šireg konteksta srpske borbe za očuvanje svog identiteta i teritorijalnog integriteta.