14.10.2024.

06:00

Foto: EPAIMAGES

Sport

Novo čudo i skandal majstor iz Brazila! Debitant u reprezentaciji zaratio sa najboljim golmanom današnjice!

Platežna moć klubova iz Evrope kvari planove klubovima iz ostalih krajeva sveta. Razlog je jasan - čim se pojavi igrač vredan pažnje odmah bude prodat. Najsvežiji primer za tako nešto je Endrik, Brazilac kog je Real Madrid pre više od godinu i po dana kaparisao, a on je na stadion "Santijago Bernabeu" stigao tek ovog leta. 

Sličan posao odradio je i Čelsi pošto je letos platio 56.000.000 evra za još jedno brazilsko čudo - Estevao Viliana. Fudbaler Palmeirasa ove sezone potvrđuje svoj raskošni potencijal zbog čega je pozvan u reprezentaciju, ali se među "kariokama" nije dobro proveo budući da se sukobio sa golmanom Alisonom. 

Da stvar bude gora, Estevao Vilian pokazao je veliko nepoštovanje pošto je nakon "sukoba" u razgovoru za medije u Brazilu iskoristio priliku da pecne jednog od najboljih golmana današnjice. 

Informer

 

- Na šuterskom treningu dao sam mnogo golova i Alisona je to iznerviralo. Rekao mi je da se još uvek zagreva i da bih trebao malo da sačekam. Shvatio sam to ozbiljno i nastavio da mu dajem golove. Nadam se da ću sve to sledeće godine moći da radim protiv njega u mečevima Premijer lige, videćemo se u Engleskoj - rekao je Estevao, a potom dodao da je sve prošlo, navodno, u šali. 

Da se radi o velikom talentu potvrđuju brojke. Estevao Vilian ove sezone je postigao 15 golova na 42 utakmice, a u Brazilu ga porede sa Mesijem i zovu "Mesinjo".