14.10.2024.

07:19

Foto: printscreen RTS

Sport

Bogdanović bez dlake na jeziku o fudbaleru Srbije! Nikad u životu nisam video...

Zvedin biser Andrija Maksimović dobio je priliku da debituje za  reprezentaciju Srbije. Selektor Dragan Stojković Piksi ukazao mu je poverenje na utakmici protiv Švajcarske (2:0) u Ligi nacija.   Ušao je u igru u 73. minutu meča, umesto jednog od svojih idola  Aleksandra Mitrovića.

Iako Andrija ima samo 17 godina, Bogdanović kaže da je zasluženo debitovao za Srbiju, dok je protiv Intera najavio sjajnu karijeru.

- Sigurno da je bilo teško za tako mladog igrača poput Andrije Maksimovića kada je ušao, gde smo se mi već opredelili bili za defanzivu, a on je ofanzivan i traži loptu. Više dolazi do izražaja kada napadamo. Ali, lepo je što je debitovao. Pokazao je drskost protiv Intera, iskreno nikada u mojoj karijeri nisam video takvog igrača sa 17 godina sa ovih prostora da igra tako zrelo protiv kluba kakav je Inter u takvom elitnom takmičenju. Imao je nekoliko  poteza koji ne samo da obećavaju, nego najavljuju sjajnu karijeru, ako ga obiđu povrede -  rekao je Rade Bogdanović.

Informer

U Superligi Srbije Andrija je dobio šansu na četiri utakmice i ima asistenciju u večitom derbiju protiv Partizana. Ali, zabriljirao je i na velikoj scenu, na meču Lige šampiona protiv Intera u Milanu bio je među najboljim pojedincima. 

Srbija u utorak igra sa Španijom (20.45) u četvrtom kolu Lige nacija. Bogdanović očekuje i promene u startnoj postavi našeg tima, a otkrio je i šta bi on uradio.

- Lukić se povredio, selektor je najavio određene promene, jer dosta je energije potrošeno. Kad nemate velike nade, sem želje da im se suprotstavimo, jer ipak igramo protiv Španije, ja bih tu utakmicu iskoristio da pustim mladost da se razigra.  Meni bi sigurno Andrija Maksimović počeo od prvog minuta. On je otkrovenje cele fudbalske javnosti -  naglasio je Bogdanović.