14.10.2024.

17:12

Foto: profimedia

Sport

Aerodrom se pretvorio u logor! Nigerijci 15 sati u nehumanim uslovima bez hrane i vode! (FOTO)

Fudbalski savez Libije nije obezbedio vozila za prevoz igrača do hotela u Bengaziju, koji je udaljen tri sata, ostavivši ih zaglavljene bez osnovnih uslova.

Utakmica, koja je bila zakazana za utorak, već je otkazana, ali nigerijski reprezentativci još uvek čekaju rešenje situacije. Kapiten Nigerije, Vilijam Trost-Ekong, otvoreno je kritikovao libijski fudbalski savez i zatražio intervenciju nigerijske vlade.

- Pozvali smo nigerijsku vladu da nas spasi. Zajedno s ekipom odlučili smo da nećemo igrati ovu utakmicu. Čak i ako CAF odluči da dopusti ovakvo ponašanje, neka uzmu bodove, ali mi nećemo rizikovati naše zdravlje - izjavio je Trost-Ekong.

Napadač Bajera iz Leverkuzena, Viktor Bonifejs, izrazio je nezadovoljstvo zbog teških uslova u kojima se nalaze.

- Na aerodromu smo već skoro 15 sati, nema hrane, nema WiFi-ja, nema mesta za spavanje. Ovo je neizdrživo - napisao je Bonifejs.

Iako je Nigerijski savez ranije organizovao prevoz za ekipu, situacija se drastično pogoršala preusmeravanjem aviona, što je dodatno otežalo ionako složenu situaciju. Nigerijski igrači sada čekaju rešenje, dok situacija izaziva sve veću zabrinutost u sportskim krugovima.