14.10.2024.

18:07

Foto: profimedia

Sport

Englezi spremaju bombu: Počinje misija "Gvardiola"!

Eksperiment sa Li Karslijem na klupi Engleske nije doneo željene rezultate. Bivši reprezentativac Škotske dobio je šansu na klupi Gordi Albiona nakon poraza u finalu Evropskog prvenstva i odlaska Gereta Sautgejta. Prvi cilj bila je stabilizacija ekipe i što brži povratak u A diviziju Lige nacija. Englezi se možda jesu stabilizovali, ali je promocija u viši rang sve dalji budući da Grčka igra kao u transu. 

Svesni su čelnici Fudbalskog saveza da je potrebno veće ime na mestu selektora, a kao u prvi plan iskočio je - Pep Gvardiola. Ugovor sa Mančester sitijem španskom strategu ističe na kraju sezone i sve je izvesnije da produžetka saradnje neće biti. Englezi spremno čekaju da angažuju jednog od najboljih trenera svih vremena ukoliko se za to ukaže prilika. 

Reprezentativna pauza, koja je u toku, navela je engleske medije da dođu u kontakt sa Gvardiolom i porazgovaraju o njegovim planovima za budućnost. Jedno pitanje direktno se ticalo eventualnog posla na klupi vicešampiona Evrope, ali je Španac odbacio takvu mogućnost. 

Informer

 

- To nije istina. Ja sam menadžer Mančester sitija. Još nisam ništa odlučio. Svašta može da se dogodi, tako da još ne znam. Moram da razmislim o svemu i donesem odluku - rekao je Pep Gvardiola. 

Španac je na klupu Mančester sitija stigao davne 2016. godine. Za to vreme osvojio je šest titula u Premijer ligi, jednu Ligu šampiona, dva FA Kupa i četiri trofeja u Liga kupu.