14.10.2024.

17:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Piksi zagonetan pred Španiju: Možemo kao u Beogradu, a možemo i na drugi način...

Ostvarila je reprezentacija Srbije u subotu najveću pobedu u kalendarskoj godini pošto je u Leskovcu savladana Švajcarska sa 2:0. "Orlovi" su upisali prvi trijumf u A diviziji Lige nacija, a već sutra četu Dragana Stojkovića Piksija očekuje novi meč. Rival će biti akutelni šampion Evrope - Španija. Tim povodom iz Kordobe poslednji raport pred utakmicu dao je selektor Srbije. 

- Stalno se poredi ta utakmica iz Beograda, tačno je da smo defanzivno bili dobro organizovani. Nekada to radite svesno, a nekada zbog protivnika, to se desilo na prvoj utakmici. Španija može da dominira protiv svake ekipe, ali se u tome otvara prostor za kontre. Naravno, možemo mi da igramo i drugačije, pitanje je kako bi to izgledalo budući da obe ekipe imaju dosta kadrovskih problema. Ne znam da li će utakmica ličiti na prethodnu, ali da može drugačije - može - smatra Dragan Stojković Piksi.

Informer

 

Selektor smatra da nakon pobede ne treba dozvoliti euforiju isto kao što ni poraz  ne označava padanje u depresiju. 

- Iskreno, nema velike razlike u pripremi. Ono što je do nas, do mene, da dam informacije igračima o protivniku, da izanaliziramo svi probleme, da ih popravimo. Da se trudimo da se potvrđujemo u ovom rasporedu utakmica. Najvažniji nam je odnos prema igri. Sve ekipe imaju problema sa povredama. Španija ima veliki broj igrača koji nisu spremni. Isto tako i Srbija ima svojih problema. Ako vidite da ne možemo da računamo na Vlahovića, Lukića, Sergeja, Ilića, Živkovića, Babića, Veljkovića... Svi se suočavamo sa tim problemima. Španija je velika fudbalska zemlja... Rikelme igra za Atletiko, Saragosa je igrač pod ugovorom sa Bajernom... Nema lepše stvari nego kada pobedite. Zasluženo smo dobili samopouzdanje pobedom nad Švajcarskom. U ovom momentu najvažnije je da se prikupi potrebna energija u fizičkom smislu. Imaćemo večeras video analizu naše igre protiv Švajcarske i Španije protiv Danske... Sutra u podne je finalna analiza. Učinićemo sve da se pripremimo najbolje. Niti dozvoljavam euforiju, niti padam u depresiju.