15.10.2024.

07:12

Foto: Starsportphoto©

Sport

Nije slučajno potpisao za najveći klub na svetu! Hoće li Jović biti iznenađenje Srbije u Kordobi!?

Skromni će reći - dosta je, oni uvek pesimistični - dobro smo prošli, a realnost govori potpuno drugačije... Srbija je u Beogradu, pre nešto više od mesec dana, mogla da savlada šampiona Evrope. "Orlovi" su u finišu prvog poluvremena kreirali najbolju šansu na meču, ali se pred golom gostiju propisno obrukao Luka Jović. Na kraju - 0:0, kao ogroman zamajac pred sutrašnji revanš sa Špancima u Kordobi u okviru četvrtog kola Lige nacija. 

"Orlovi" su u sjajnom raspoloženju krenuli put Kordobe budući da su u subotu u Leskovcu savladali Švajcarsku sa 2:0. Ponovo je blistao Aleksandar Mitrović, a nove promašaje u dresu "orlova" upisao je Luka Jović... Napadaču Milana nikako da "svane" budući da ulazi u gol šanse, ali ih ne koristi. 

Svesni su u taboru "orlova" da je Jović izuzetan kvalitet zbog čega je na konferenciji za mediju pred Španiju u Kordobi golgeter naše reprezentacije bio jedna od tema selektora Dragana Stojkovića. 

- Luka Jović je za mene izuzetno kvalitetan igrač. Nije slučajno potpisao za najveći klub na svetu, Real Madrid. Neverovatne karaktetistike ima. Nije imao sreće, ni u Leskovcu ni u Beogradu. To je život napadača. Ne možete da očekujete sve u mreži. On je pozitivan, ne znam da li može da igra 90 minuta, jer nema takmičarski ritam. Mnogo ga cenim, važan je za nas i zato je na spisku reprezentacije. Može da bude od velike važnosti. Nebitno je da li će početi ili će ući, važno je koliko doprinosiš. On u mentalnom smislu je izuzetno spreman i sa te strane sam jako zadovoljan- Trenningom, radom, ponašanjem... Golovi će, verujem, doći. Možda kada se najmanje očekuje - rekao je Dragan Stojković. 

Budući da je na utakmici protiv Švajcarske Jović ušao u igru nakon povrede Saše Lukića, a da vezista Fulama zbog povrede nije sa ekipom u Španiji, velike su šanse da napadač Milana sutra dobije šansu od prvog minuta. Gol u Španiji mogao bi da bude ozbiljan motiv za budućnost...