14.10.2024.

19:24

Foto: profimedia

Sport

Iznenadio bih se da je bilo drugačije! Džaka o atmosferi u Leskovcu: Pohvalio srpske fudbalere!

Dočekali su navijači Srbije veliku pobedu nakon više od godinu dana čekanja! "Orlovi" su u sjajnoj atmosferi u Leskovcu savladali višegodišnjeg dužnika - Švajcarsku, a trijumf nad "sajdžijama" posebno je značajan zbog osvete servirane Granitu Džaki. As Bajer Leverkuzena u prošlosti je bio sklon provokacijama i sramnom ponašanju kada igra protiv Srbije, ali je u Leskovcu bio, žargonski rečeno - manji od makovog zrna. 

"Švajcarac" je morao da pruži ruku pobedniku, a svaki njegov kontakt sa loptom praćen je salvom zvižduka sa tribina. Sve je ostalo u sportskoj atmosferi i na tome - svaka čast našim navijačima. 

Po povratku u Švajcarsku, Granit Džaka izašao je pred novinare kako bi najavio duel sa Danskom koji se igra u Sent Galenu. Jedna od tema bio je poraz od Srbije, ali i zvižduci koje je morao da sluša tokom čitavog meča u Leskovcu. 

- Iznenadio bih se da je bilo drugačije, ali moram da kažem da su protivnički igrači bili veoma korektni. Ja sam se ponašao profesionalno i pozitivno. Samo sam se nadao drugačijem ishodu meča. Ne možemo da poredimo EURO i ovo takmičenje, čak ni kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ali činjenica je da moramo bolje. Nije sve tako crno, imali smo dobre periode igre, samo što smo kažnjavani za svaku grešku. Primamo golove kakve ne bismo smeli, a nismo dovoljno efikasni u napadu - rekao je Granit Džaka. 

Informer

 

Švajcarci nakon tri utakmice ostaju na dnu tabele bez osvojenog boda, a sutrašnji meč sa Dancima biće poslednja šansa da izbegnu ispadanje u B diviziju Lige nacija. Smatra Džaka da je odbrana zatajila protiv Srbije i da će taj segment igre morati da bude bolji protiv crveno-belih. 

- Prvi je bio posle prekida, a drugi - okej, napadač je dobro izveo šut. Ali, moramo da se branimo mnogo bolje - podvukao je Džaka.