14.10.2024.

19:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Maksimović iskren: Narod je izgubio poverenje u nas, moramo da ga vratimo

"Orlovi" u utorak uveče od 20.45 časova gostuju u Kordobi trenutnom lideru naše grupe selekciji "crvene furije". Maksimović, koji je u pobedi nad Švajcarskom (2:0) upisao svoj 50. reprezentativni nastup, istakao je da očekuje drugačiji meč protiv Španije od onog u Beogradu koji je završen bez golova 0:0. 

- Pobeda nam je mnogo značila za samopouzdanje. Bili smo motivisani da ih savladamo nakon dva poraza, pokazali smo da možemo da igramo protiv velikih ekipa. Pre svega - hvala publici, nadam se da ćemo sa boljim rezultatima uspeti da ih dovedemo u još većem broju na tribine. Što se naredne utakmice tiče, Španija ima kadrovskih problema kao i mi, svi se susreću sa tim. Biće potpuno drugačiji meč nego u Beogradu - rekao je Maksimović na početku konferencije.

Informer

Nemanja Maksimović protiv Švajcarske

Srpski reprezentativac ističe da je meč protiv Španije prava prilika da se povrati poverenje navijača, koji su posle loših rezultata na Evropskom šampionatu u Nemačkoj izgubili veru u fudbalere. 

- Najteže je steći poštovanje u fudbalu, a ono se lako izgubi. Radimo jako zbog toga, narod je izgubio veru u nas nakon Evropskog prvenstva. Pred nama je težak put, moramo da radimo jako i što pre povratimo poverenje naroda, a mislim da smo na prvom putu. Verujem da je sutrašnja utakmica prava prilika da borbom i željom pokažemo to. Rezultat je manje bitan, bitno je kako ćemo se predstaviti, samo tako ćemo vratiti poverenje nacije - istakao je srpski reprezentativac.