15.10.2024.

06:15

Foto: profimedia

Sport

Skandal nad skandalima, navijači u Zenici skandirali "Ubij, ubij, Srbina"! UEFA hitno mora da reaguje (VIDEO)

Pristalicama Bosne, najvatranijim navijačima "fanatikosima" izgleda da nije bilo dovoljno što su opet pukli u Ligi nacija, pa su se žestoko i osramotili. Skandirali su sa tribina "Ubij, ubij, ubij, Srbina", a u jednom momentu, kako prenose mediji u Bosni,  pridružili su im se i Mađari. 

Malo je reći da su ovo gnusne scene, pozivaju navijači na ubijanje Srba, a nažalost ne prisustvujemo ovom užasu prvi put. Videćemo kako će UEFA reagovati ovog puta, jer je malo verovatno da je nešto ovako promaklo izaslanicima Evropske kuće fudbala. Ostaje nam samo da se nadamo da se neće praviti da se ništa nije desilo i da će uslediti hitna reagija i kazna.

Užas!

Podsećamo, UEFA je obrukala posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Bedne kazne su izrekli za Hrvate i Albance zbog skandiranja "ubij Srbina". "Najveća" kazna od 50.000 evra izrečena je Fudbalskom savezu Hrvatske. Odlično se sećamo divljanja ustaša, svi znamo šta su radili na meču sa Albancima, ceo stadion je skandirao "Ubij Srbina, a na tribinama smo tokom njihovih mečeva za vreme Evropskog prvenstva viđali i sramne i uvredljive transparente na kojima veličaju ubijanje Srba. Za UEFA je to rasističko i diskiminatorsko ponašanje, te je smatrala da zaslužuju kaznu od samo 50.000 evra. I Albanci su sjajno prošli. Morali su da plate samo 30.000 evra zbog "ubij Srbina". Eto, toliko košta pozivanje na ubijanje Srba.