15.10.2024.

09:41

Foto: EPA Images

Sport

Skandal neviđenih razmera! Kilijan Mbape optužen za silovanje! Hitno se oglasio!

Prijava je kako navodi švedski list "Aftonbladet" podneta policiji u subotu, pošto je žrtva zatražila medicinsku pomoć. 

Prema prijavi, napad za koji je optužen se navodno dogodio prošlog četvrtka kada je Francuz odseo u prestoničkom hotelu "Bank". Posle večere u jednom restoranu uputio se u noćni klub, a onda se vratio u hotel u crnom kombiju sa pratnjom.

Navodno se sve desilo u hotelu u koji je policija upala u ponedeljak da istraži po nalogu tužioca.

Odmah po saznanju viesti oglasio se Mbape na društvenim mrežama i demantovao čitavu priču, pripisavši je njegovom sporu sa Pariz Sen Žermenom.

„Lažne vesti! Postaje sve predvidivo, baš pred saslušanje i to je kao slučajno”, napisao je Mbape.

Oglasila se i portparolka policije Karina Skagerlind povodom celog slučaja.

"Uopšteno, ako primimo prijavu i odlučimo da sprovedemo razgovore, i ako to učinimo javnim, oni koji su uključeni u slučaj mogu preduzeti radnje koje odlažu i komplikuju istragu", rekla je Skagerlind.

Mbapeov advokatski tim je potom odgovorio saopštenjem poslatim AFP-u.

"Danas je nova klevetnička glasina počela da se širi internetom iz švedskih medija 'Aftonbladet'. Ove optužbe su potpuno lažne i neodgovorne, a njihovo širenje je neprihvatljivo. Kako bi se stalo na kraj ovoj metodičnoj destrukciji imidža Kilijana Mbapea, preduzeće se sve potrebne pravne radnje da se istina uspostavi i da se terete svi ljudi ili mediji koji su uključeni u moralno uznemiravanje i klevetnički tretman koji Kilijan Mbape trpi iznova i iznova."