15.10.2024.

12:49

Foto: Starsportphoto©

Sport

Selektor Španije se plaši "orlova": Srbi su jaki, mnogo trče, biće teško...

Španija je trenutno prva u grupi sa sedam poena, dok Srbija ima četiri i sada je iza Danske, koja ima šest, ali ispred Švajcarske, koja je i dalje na nuli. "Orlovi“ su takmičenje otvorili remijem (0:0) sa "crvenom furijom“ u Beogradu, potom su razočarali navijače nakon poraza od Danske (2:0), ali su se iskupili pre nekoliko dana kada su u Leskovcu savladali Švajcarsku (2:0). 

Svestan je selektor Španije da njegov tim čeka težak posao protiv "orlova".

Biće teška utakmica, jer je Srbiji potreban dobar rezultat. Svi njihovi igrači igraju u velikim evropskim ligama i već smo mogli da se uverimo u njihov kvalitet. Srbija nema nikakve veze sa Danskom. To je tim koji mnogo trči i igra na kontranapade. Čeka nas utakmica u kojoj ćemo morati da budemo pametni i da se mnogo žrtvujemo – rekao je De la Fuente na konferenciji za medije.

Informer

Selektor Španije upozorava svoje pulene da je Srbija fizički jaka ekipa i taktički dobro izbalansirana.

- Moraćemo da radimo naporno i da budemo inspirisani da damo maksimum. Nema malih ili slabih protivnika u ovom takmičenju, sve utakmice zahtevaju da budete najbolji što možete.

Domaćin će biti oslabljen neigranjem udarnog tandema sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, pošto zbog povreda neće igrati Niko Vilijams (22) i Lamin Jamal (17).

-  Ako nemate na raspolaganju igrača Nikove ili Laminove brzine, onda morate da izaberete igrača nekih drugačijih karakteristika i zasnivate igru na njegovim prednostima. To ne znači da će biti gore ili bolje, već drugačije. Imamo mnogo igrača koji nas čine jakim kolektivom i koji mogu da odigraju fantastično. Čeka nas  važna utakmica, izuzetno teška, ali možemo da se kvalifikujemo u narednu rundu i koncentrisani smo da to i ostvarimo.