Autor: Informer.rs

15.10.2024.

14:31

Foto: profimedia

Sport

Oglasili se posle "Ubij Srbina"! Sramnim skandiranjem narušen ugled Bosne i Hercegovine!

Ipak, ruku na srce, mora se priznati da su i mediji u Bosni i Hercegovini razočarani ponašanjem navijača, pa je na sportsport.ba objavljen tekst pod nazivom "Sramnim skandiranjem narušen ugled Bosne i Hercegovine".

- Osim poprilično loše igre naših reprezentativaca, te nekih čudnih poteza Sergeja Barbareza, susret su obeležili i navijači obe reprezentacije i to na jedan negativan način. Na početku i tokom susreta uglavnom se navijalo na fer i sportski način, ali nakon poslednjeg sudijskog zvižduka scene koje jednostavno ne želimo da gledamo na sportskim borilištima. U jednom trenutku gostujući navijači su počeli skandirati "ubij, ubij Srbina" i umesto da se na njihov sraman potez odgovori zvižducima, sasvim suprotna stvar. Deo navijača našeg nacionalnog tima koji je još uvek bio na tribinama Bilinog Polja pridružio se Mađarima u ovom sramotnom činu - piše na sajtu pomenutog portala i dodaje se: 

- Na taj način narušen je ugled Bosne i Hercegovine i sasvim sigurno će ove slike i snimci obići Evropu i naići na osudu celokupne javnosti. Rekli bismo s potpunim pravom. Opravdanja za ovakve i slične stvari ne sme biti jer nedopustivo je da u 2024. godini sa tribina i dalje čujemo ovakve povike - zaključuje autor teksta. 

Na potezu je UEFA! Srbija čeka reakciju evropske "kuće fudbala".