16.10.2024.

06:20

Foto: pritscreen youtube FSS

Sport

Na današnji dan: Sinišini "orlovi" kapitulirali u Skoplju! (VIDEO)

"Orlovi" su tako pod kormilom pokojnog Siniše Mihajlovića u pet dana pretrpeli dva poraza, nakon što su poraženi i od selekcije Belgije u Beogradu.

Subjektivni osećaj je da su fudbaleri Srbije tokom svih 90 minuta u Skoplju igrali bezidejno i bezvoljno, a o njihovoj inicijativi i želji za pobedom dovoljno govori činjenica da za to vreme nisu stvorili nijednu stopostotnu šansu protiv realno znatno slabijeg rivala.

Gostujuća ekipa je prvu šansu imala već u drugom minutu - nakon kornera sa leve strane, Tadić je bio u dobroj poziciji ali je šutirao visoko preko gola. Nisu domaćini dugo čekali da odgovore, pa je svega šest minuta kasnije Tasevski izveo korner, lopta je preletela sve i stigla do Demirija na drugoj stativi, ali je, na sreću, njegov udarac glavom neutralizovao Brkić.

"Orlovi" su bili blizu vođstva u 30. minutu, kada je Kolarov odlično šutirao iz prekida sa oko 20 metara i pogodio gornju mrežu. Do kraja poluvremena Makedonci su imali jednu ozbiljnu priliku nakon velike greške Nastasića, ali je po sreću srpskog nacionalnog tima, nisu iskoristili.

Rezultat je ostao nepromenjen do odlaska na poluvreme, a po povratku sa istog domaćini su nastavili sa visokim presingom. To im se isplatilo već u 59. minutu, kada su poveli pogotkom Ibrahimija.

Naime, Hasani se ubacio iza leđa Tomovića, prihvatio je loptu na grudi, a defanzivac Fiorentine ga je oborio i sudija je pokazao na belu tačku isključivši srpskog fudbalera sasvim opravdano. Odgovornost da šuta sa bele tačke preuzeo je Ibrahimi, koji je bio precian i doneo vođstvo svom nacionalnom timu - 1:0

U nastavku meča Makedonci su, iako su imali igrača više, strpljivo čuvali loptu, a naš tim nije imao ideju kako do gola.

MAKEDONIJA: Pačovski - Georgijevski, Grnčarov, Noveski, Lazevski - Demiri (od 87. Šumulikoski), Tasevski (od 73. Tričkovski), Hasani, Gligorov, Ivanovski (od 90. Ristovski), Ibraimi.

SRBIJA: Brkić - Tomović, Nastasić, Biševac, Kolarov - Fejsa, Ignjovski, Tošić - Marković (od 73. Sulejmani), Tadić (od 68. Ivanović), Đuričić (od 59. Lekić).