16.10.2024.

06:40

Foto: profimedia

Sport

Milenković pred transferom karijere! Engleski velikan sprema milione za štopera Srbije!

Nalazio se Nikola Milenković godinama u tefterima najvećih klubova Evrope. Fiorentina je uporno odbijala da ga proda i, deluje - učinila mu je uslugu. Srpski defanzivac je potpuno sazreo u Seriji A, usledio je dobar individualni učinak na Evropskom prvenstvu čime je popularni Bleki zaradio transfer u Premijer ligu, u tabor Notingem Foresta. 

Mnogi su očekivali da će Milenkoviću biti potrebno vreme za privikavanje na novo takmičenje. Premijer liga važi za najbolje domaći šampionat, ali je Milenković nakon samo dva meseca pokazao kvalitet dostojan nastupa u Engleskoj. Srpski štoper na startu sezone važi za jednog od najboljih na svojoj poziciji čime je privukao pažnju platežno moćnijih klubova od "šumara".

Prvi na spisku zainteresovanih je - Njukasl! "Svrake" su letos uradili slab posao na tržištu, a bogati vlasnici iz Saudijske Arabije spremaju kompletnu rekonstrukciju tima u zimskom prelaznom roku. Navodno, jedan od prioriteta je dovođenje novog štopera - Nikole Milenkovića. Na stadionu "Sent Džejms Park", srpskog reprezentativca smatraju za pravog naslednika Nemanje Vidića i igrača spremnog da u narednih nekoliko godina bude stub odbrane. 

Informer

 

Navodno, plan "svraka" je da tokom zime čak 100.000.000 evra ulože u rekonstrukciju odbrane. Pored Nikole Milenkovića Njukasl želi da angažuje i Marka Guehija, koji je i letos bio na pragu dolaska u tim Edija Haua, ali je transfer propao u finišu prelaznog roka. Sada će "svrake" imati vremena da pregovaraju i, deluje, reše pitanje štopera za narednih pet sezona. 

Notingem Forest je za slobodnu Nikole Milenkovića letos platio 15.000.000 evra, a očekuje se da bi "šumari" već sada mogli da zarade duplo više, dnosno - oko 30.000.000 evra. Na cenu su, bez dileme, uticala i dobra izdanja Blekija u reprezentaciji Srbije, posebno vrhunska utakmica protiv šampiona Evrope - Španije, u Beogradu kada je kao kapiten predvodio "orlove".