15.10.2024.

23:40

Foto: Tanjug AP

Sport

Španija je druga dimenzija za nas! Ovako je Piksi prokomentarisao katastrofu u Kordobi

Fudbaleri Srbije poraženi su večeras u Kordobi sa 3:0 (1:0) od aktuelnog prvaka Evrope, a mogu da zahvale golmanu Predragu Rajkoviću što taj poraz nije još teži.

Španci su došli do pobede golovima Ajmerika Laporta, Alvara Morate i Aleksa Baene, a upravo je Morata tokom drugog poluvremena promašio penal, pošto je šutirao visoko preko gola.

Stojković je tokom utakmice pokušavao da promrda ekipu, a krenuo je hrabrom postavkom sa dva napadača - Dejanom Joveljićem i Aleksandrom Mitrovićem. Ispostavilo se to kao pogrešna odluka, ali utisak je da šta god bi pokušao, Španci bi imali spreman odgovor na to.

Španija je druga dimenzija, to smo večeras videli. Daleko su tehnički bolji, brzina u igri takođe, ideje. Sve je na njihovoj strani, nisu slučajno šampioni Evrope - kaže Stojković.

Informer

Španci su ovaj meč igrali bez svojih najvećih zvezda - Lamina Jamala, Rodrija, Nika Vilijamsa, Danija Olma, Danija Karvahala... Ali su uprkos tome došli do rutinske i ubedljive pobede. Stojković kaže da nema previše veze ko igra za "crvenu furiju", jer su to sve fantastični fudbaleri.

- Mislim da bez obzira na poraz je dobro iskustvo za nas, dobro je da smo igrali sa Španijom, dali smo šansu nekim mlađim igračima da osete kako je igrati protiv šampiona. To su neke stvari koje će njima značiti u budućoj karijeri. Imam utisak da je Španija reprezentacija koja može da napravi dva tima kvalitetna. Nema razlike ko je u sastavu, a ko na klupi. Španija je jedna fudbalska sila, čestitam im na pobedi - zaključuje Piksi.