16.10.2024.

08:21

Foto: profimedia

Sport

Šiptarski idiotizam! Skandalozan transparent navijača lažne države (FOTO)

Podsećamo, igrači lažne države Kosovo u septembru nisu hteli da igraju protiv Kipra u gostima, jer su navijači te selekcije okačili transparent "Kosovo je Srbija". Sad su priredili novi skandal, a mediji u lažnoj državi likuju. 

"Ovo je pokazalo da je naša zemlja zemlja Albanaca, a ne kako smo navikli da vidimo koreografije u mnogim zemljama protiv Kosova", poše portal "Telegrafi".

Inače, obezbeđenje je vrlo brzo reagovao i tražilo od navijača lažne države  da uklone parolu, što im je poručeno i sa razglasa. Šiptari su na kraju skinuli transparent, pa je meč posle prekida nastavljen. Čekamo i nadamo se hitnoj reakciji UEFA ili će opet da se pravi da se ništa nije desilo.

Imali su navijači takozvanog Kosova poruku i za predsednika Fudbalskog Saveza Albanije Armanda Duku, zbog organizacije Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine sa Srbijom.

"Brat neće povrediti brata, on se ne dogovara sa vekovnim neprijateljima", glasila je jedna poruka sa tribina.

Inače, Kipar je jedna od malobrojnih zemalja iz Evropske unije koje nisu priznale Kosovo, pored Grčke, Španije, Rumunije i Slovačke. 

UEFA bi trebalo da ima pune ruke posla zbog navijača idiota nakon četvrtog kola Lige nacija. Podsećamo, na utakmicin između Mađarske i Bosne i Hercegovine, takođe u Ligi nacija, navijači jedne i druge reprezentacije su na kraju meča skandirali "Ubij Srbina".