16.10.2024.

15:26

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Sport

Tadić dobio ponudu da postane trener: Ništa lepše od toga!

Iako se nalazi u poznim godinama karijere, Dušan Tadić još uvek igra na vrhunskom nivou. Trenutno je član Fenerbahčea, sa kojim se pored turskog šampionata takmiči i u Ligi Evrope.

Gostujući na turskoj televiziji "Tivibu Spor", nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije je otkrio da je dobio ponudu od Ajaksa da postane trener. Ipak, još uvek nije spreman da odustane od igranja fudbala:

- Bio sam vrlo zahvalan na takvoj ponudi, jer je to bio znak poštovanja, a sa mogućnostima saradnje na duge staze. Mogao sam da ostanem da igram još dve-tri godine, a da onda dobijem posao trenera Ajaksovog mladog tima ili da budem pomoćnik u prvom timu. Za mene ne bi bilo ništa lepše nego da se vratim u klub u kojem sam igrao i da postanem trener. Ipak, osećam se još spremnim i sposobnim da igram koju godinu, pre nego što promenim posao - rekao je Tadić.

Popularni Duća je pričao i o utiscima iz prošle sezone, kao i o saradnji sa Žozeom Murinjom:

- Imamo sreću što radimo sa jednim od najboljih trenera na svetu. On nam daje energiju i pokreće naš entuzijazam. Zaista je zadovoljstvo sarađivati s nekim kao što je Murinjo. Svi smo posvećeni ostvarenju uspeha sa Fenerom i verujem da ćemo ove sezone doći do trofeja. Glavni cilj je titula prvaka.

Tadić je poručio da mu nije mnogo važno na kojoj poziciji na terenu igra:

- Nemam problem da igram na bilo kojem mestu. Ključno je gde mogu najviše da doprinesem igri Fenerbahčea. Igrao sam tokom karijere na više pozicija: bio sa levo krilo, desno krilo, 'desetka', 'lažna devetka'. Prilagođavam se bilo kojem mestu gde ću najviše doprineti ekipi i na način kako to vidi trener. Kada date sve od sebe, samo to se računa.

Dušan Tadić je u dosadašnjem toku sezone odigrao 13 utakmica i ima fenomenalan učinak od pet golova i šest asistencija.