17.10.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: Srbija deklasirala Azerbejdžan u Bakuu! Odbrana rivala kapitulirala, primili šest golova! (VIDEO)

Selektor "orlova" Havijer Klemente, postavio je izbalansiran i uigran sastav. Vladimir Stojković je stajao među stativama, dok su defanzivnu liniju činili Antonio Rukavina, Branislav Ivanović, Milan Biševac i Duško Tošić. U veznom redu, Klemente je poverio vođenje igre Nenadu Kovačeviću i Igoru Duljaju, kojem je ovo bio prvi meč u reprezentativnoj karijeri sa kapitenskom trakom. Ofanzivna linija bila je posebno opasna, sa Boškom Jankovićem, Zoranom Tošićem i Zdravkom Kuzmanovićem iza glavnog napadača, Nikole Žigića.

Srbija je sjajno otvorila utakmicu i već u četvrtom minutu došla do prvog pogotka. Duško Tošić je kombinovao sa Žigićem, čime su otvorili odbranu Azerbejdžana i doneli vođstvo "orlovima". Nakon uvodnog šoka za domaćina, naša selekcija je nastavila sa napadima. U 18. minutu, Kuzmanović je poslao savršen centaršut, a Žigić se savršeno snašao ispred gola i povisio na 2:0.

Međutim, sredinom prvog poluvremena usledila je greška u odbrani. Duško Tošić i Milan Biševac su se nespretno sudarili, što je omogućilo Azerbejdžanu da smanji na 2:1 - Alijev je iskoristio priliku i savladao Stojkovića.

Uprkos tome, naš nacionalni tim nije dozvolilo da izgubi kontrolu nad uakmicom. Boško Janković je pred kraj prvog poluvremena postigao spektakularan gol iz slobodnog udarca sa preko 25 metara, dok je Žigić ubrzo nakon toga postigao još jedan pogodak, lagano zaobišavši golmana za 4:1.

Drugi deo meča protekao je u znatno mirnijem ritmu, ali to nije značilo da su gosti prestali sa ofanzivom. Srbija je nastavila da kontroliše utakmicu, a u 80. minutu na scenu je stupio Milan Smiljanić, koji je fantastičnim udarcem sa distance postigao svoj prvi gol za reprezentaciju. Da trijumf bude još ubedljiviji postarao se Danko Lazović, koji je u poslednjim minutima meča zatvorio seriju golova za našu reprezentaciju nakon odlične asistencije Marka Pantelića