17.10.2024.

09:47

Foto: profimedia

Sport

Kantona napao milijardera zbog Fergusona, pa napravio haos na društvenim mrežama!

Ferguson je smenjen s funkcije "globalnog ambasadora” i direktora tog kluba, na kojoj je bio od 2013. godine.

- Ser Aleks Ferguson bi trebalo doživotno da radi šta god želi u klubu. Kakav nedostak poštovanja, to je potpuno skandalozno. On će zauvek biti moj šef. Sve ih treba baciti u veliki džak s go*nima - oštar je bio Kantona i pokrenio haos na društvenoj mreži Instagram, jer su svi navijači "đavola" napali vlasnike kluba.

"Kantona govori u ime svih nas", "Zbog toga si naš kralj", "Sramota šta je Junajted postao", "Imam 40 godina, i dalje želim da budem Kantona kad porastem", "S tobom sam brate, Aleks Ferguson je Junajted", "U pravu si, Ferguson zaslužuje bolje", "Jedini Francuz s m****a", neki su od komentara navijača "đavola" na društvenim mrežama.
 

Mediji prenose da je Ferguson kao ambasador kluba imao platu od 2,6 miliona evra godišnje. Ser Džim Retklif, novi investitor u klubu, očigledno želi radikalne promene i bez uticaja prošlosti. Hemijska kompanija Ineos čiji je vlasnik milijarder Eetklif, postala je manjinski vlasnik Mančester junajteda u februaru ove godine.

Informer

Kao ambasador, Ferguson je često dolazio u svlačionicu tima na dan utakmice, pružao podršku igračima i trenerima. To je izgleda nekome zasmetalo. Prema pisanju "Dejli mejla", Ferguson je prvo dobio savet da više ne ulazi u svlačionicu na dan utakmica, iako mu to zvanično nije bilo zabranjeno, ali je postojao interni dogovor među osobljem.

Ferguson je sa Mančester junajtedom, čiji je bio trener od 1986. do 2013. godine, osvojio Premijer ligu 13 puta, Ligu šampiona dva puta (1999, 2008), FA kup pet puta i Klupsko svetsko prvenstvo 2008. godine.