17.10.2024.

10:50

Foto: tanjug/ap

Sport

Hrvat hvali Vlahovića: Tek će da daje golove, mislim da može ove sezone bar do 25-30!

Fudbaleri Juventusa u subotu dočekuju Lacio (20.45, Arena premijum 1), u okviru 8. kola italijanske Serije A. Analizu uoči ovog spektakla dao je doskorašnji strateg rimskog kluba, kao i nekadašnji as "bjanko-nera", Igor Tudor.

Hrvatski sručnjak je letos napustio Lacio zbog nesluglasica sa rukovodstvom kluba, ali je ostao posvećen praćenju fudbalskih zbivanja i redovno komentariše aktuelne mečeve. 

- Naravno da ću gledati meč Juventusa i Lacija. Očekujem dobru utamicu dvojice novih trenera koji su odlično krenuli sa novim idejama. Oko obojice vlada pozitivan ambijent. Volim da vidim ekipe koje igraju na gol-više jer mislim da je to pravac u kojem fudbal ide. Ako igrate da postignete gol, to privlači i navijače. Zato mislim da su Tijago Mota i Marko Baroni da su krenuli dobrim putem kojim treba da se ide - započeo je Tudor u razgovoru za ugledni italijanski portal "Tuto sport".

Informer

Iskusni strateg je biranim rečima govorio i o golgeteru Dušanu Vlahoviću, i poručio da bi srpski reprezentativac ove sezone mogao da postigne i do 30 golova u dresu "stare dame".

- Neću sebi da dozvolim da delim savete nekome ko zna da radi svoj posao kao što je to Juventusov direktor Kristijano Đuntoli. Izabrao je pravog trenera za Juventus i Vlahovića. Prema mom mišljenju Dušan je odličan napadač. Možda je promašio neke šanse, ali je i dao dosta golova. I tek će da ih daje. Mislim da ove sezone može da postigne bar 25-30 golova - poručuje Tudor.

Informer

Dušan Vlahović

Tudor veruje da će rekonstrukcija Juventusa, uz pojačanja u ofanzivi, stvoriti više prostora i prilika za srpskog napadača.

- Tim je pravljen tako da pruži zadovoljstvo navijačima. U Juventusu sam bio osam godina i tamo mi je oblikovan fudbalski DNK. Klub je od mene napravio ovo što sam postao. Mislim da je Juve favorit protiv Lacija, ali u trci za skudeto prednost dajem Interu. Posle njih slede Napoli, Juve i Milan - kaže Tudor.

Informer

Fudbaleri Juventusa

Za kraj, pohvalio je nekadašnji fudbaler "stare dame" i mladog turskog internacionalca Kenana Jildiza (19).

- Primetio sam ga prošle sezone i srećan sam što napreduje. Bavim se trenerskim poslom 15 godina i uvek sam govorio da kvalitet ne poznaje godište. Najbolji treba uvek da igraju, bez obzira da li imaju 17, 18 ili 19 godina. Pogotovo ako nisu defanzivci - podvukao je Tudor.