17.10.2024.

13:05

Foto: profimedia

Sport

Mbapeovi advokati prete, a sada je i Real povukao prvi potez!

Pre dva dana švedski mediji su izvestili da je podneta prijava protiv zvezde Real Madrida Kilijana Mbape zbog navodnog silovanja.

Prema prijavi, napad za koji je optužen se navodno dogodio prošlog četvrtka kada je fudbaler boravio u švedskoj prestonici, a tada se oglasila potparolka stokholmske policije, Karina Skagerlind.

"Uopšteno, ako primimo prijavu i odlučimo da sprovedemo razgovore, i ako to učinimo javnim, oni koji su uključeni u slučaj mogu preduzeti radnje koje odlažu i komplikuju istragu", rekla je Skagerlind.

Sada su advokati francuskog asa najavili tužbe zbog kleveta, to jest zbog urušavanja časti i ugleda svog klijenta. 

Informer

U međuvremenu francuski mediji "La Parisien" je napisao da je Kilijan navodno imao dobrovoljan odnos sa ženom koja ga je prijavila i da su sve vreme razmenjivali poruke. Isti list navodi da je Nordi Mukiele prijatelj i bivši saigrač Mbapea bio sa njih u glavnom gradu Švedske.

 Prema izveštajima, igrač Bajer Leverkuza je nagovorio svog prijatelja da sa njim otputuje u Stokholm.

Slučaj je još na nivou glasina, ali Mbapeov klub, Real Madrid je povukao prvi potez koji ne ide na ruku njihovom pulenu.

Kraljevski klub je lansirao novu liniju garderobe pod nazivom "Artist Pek", a jedan od manekena je bio i Mbape. Međutim, sada su odlučili da ga izbrišu sa promotivne fotografije, a ovaj potez je odmah postao viralan na internetu.

Videćemo kako će sitaucija odvijati u narednom periodu i koliko će sve to uticati na kapitena reprezentacije Francuske. On se za sada samo jednom oglasio i demontave sve priče o navodnom silovanju.

„Lažne vesti! Postaje sve predvidivo, baš pred saslušanje i to je kao slučajno”, napisao je Mbape pre dva dana na društvenoj mreži "X".

Podestimo, Kilijan Mbape je od letos član Real Madrida, a pre je igrao za Pariz Sen Žermen. U dresu Francuske odigrao je 86 utakmica i postigao 48 golova.