17.10.2024.

16:05

Foto: profimedia, pfc-cska.com, shutterstock

Sport

Srpski reprezentativci i naš trener proglašeni za neprijatelje Ukrajine! Stavljeni na crnu listu, ovo im se zamera!

Na sajtu "Mirotvorac" izašle su informacije o našem treneru i trojici fudbalera i tako su proglašeni za neprijatelje Ukrajine.

Oni se optužuju za: za ratnu propagandu, učešće u organizaciji događaja u cilju veličanja ratnih zločinaca, javnu podršku Rusiji i ubijanju ukrajinskih državljana, napad na suverinitet i teritorijalni integritet Ukrajine i za saučesništvo u zločinima ruskih vlasti nad Ukrajinom i njenim građanima.

Razlog za to je utakmica CSKA  iz Moskve i Zenita Sankt Petereburga koja se odigrala 14. septembra 2024. godine. 

Informer

Tada su igrači ova tima na teren izašli sa decom ruskih ratnih veterana. Podsetimo, Marko Nikolić je trener CSKA iz Moskve, dok boje ovog tima brane Saša Zdjelar i Milan Gajić, a u ekipi i Sankt Peterburga  je Strahinja Eraković.

Podsetimo, Marko Nikolić je nekada  bio trener partizana, dok je Saša Zdjelar bio kapiten tima iz Humske, a Strahnja Eraković I Milan Gajić su igrali za Crvenu zvezdu.

Eraković i Zdjelar su bili na spisku selektora Srbije za mečeve Lige nacija, a obojica su bili starteri u meču protiv selekcije Španije.

Zanimljivo je da je ovaj isti saj pre četiri godine za nepoželjnu ličnost proglasio našeg slavnog glumca Miloša Bikovića.