18.10.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: Odigran 147. derbi, Drinčić projektilom srušio Zvezdu (VIDEO)

Poprište okršaja ljutih rivala bilo je u Humskoj, pred oko 25.000 navijača. Utakmica je na kraju rešena iz prekida, i to u 77. minutu kada je Nikola Drinčić sa ivice kaznenog prostora poslao bombu u mrežu Predraga Rajkovića za veliko slavlje domaćih igrača i navijača. 

Kao i većini večitih derbija, i ovaj je imao ružnu uvertiru, pošto su pristalice dva tima izazvale incidente. Sat vremena uoči početka meča u Humskoj, navijači Partizana i Zvezde su se sukobili na istočnoj tribini, gađali su jedni druge bakljama, ali je policija brzo intervenisala i sprečila veći haos.

Informer

 

Što se same utakmice tiče, Zvezda koju je s klupe predvodio Nenad Lalatović, u prvom poluvremenu je bila bliža vođstvu. Mladi napadač crveno-belih Luka Jović, koji je na tom meču postao najmlađi debitant u istoriji derbija, pošteno se ispromašivao. Snažni momak iz Bijeljine propustio je dve fantastične šanse u 25. i 36. minutu, da bi se potom na drugoj strani promašajem "revanširao" Petar Škuletić, pa se na odmor otišlo bez promene rezultata.  

U nastavku puleni Marka Nikolića imali su inicijativu, ali su mreže mirovale sve do završnice meča kada je "parni valjak" iz prekida stigao do, ispostaviće se, trijumfa. Slobodnom udarcu crno-belih prethodio je faul Darka Lazića nad Dankom Lazovićem.

Informer

 

Tražio je napadač Partizana penal, ali je glavni sudija Milorad Mažić smatrao da faul nije za najstrožu kaznu, pa je dosuđen samo slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora.  Odgovornost je preuzeo Drinčić, zaleteo se i snažno šutirao, lopta je prošla "kroz ruke" Rajkovića i završila u mreži za delirijum u Humskoj. 

Pokušali su crveno-beli do kraja da stignu makar do remija, ali je Partizan odbio svaki njihov nalet i sačuvao svoju mrežu. "Parni valjak" je tako osvojio važne bodove u borbi za titulu, koju je na kraju sezone i osvojio.