18.10.2024.

11:02

Foto: Starsportphoto

Sport

Lalatović uveo fizioterapeuta u igru! Ludilo nasred utakmice, sudija u šoku!

Poznato je da Nenad Lalatović važi za nekonvencionalnog trenera. Najblaže rečeno. Ono što ne može da mu se ospori je energija sa kojom vodi ekipe. Trenutno obavlja funkciju šefa stručnog štaba Vojvodine, u koju je prešao posle maestralnih partija sa lučanskom Mladošću.

Koliko ponekad ume popularni Lalat da bude kreativan, otkrio je Marko Docić, fudbaler Čukaričkog koji je sa spomenutim stručnjakom sarađivao upravo na Banovom brdu. Fudbaler je u intervjuu za "Sport klub" ispričao neverovatnu priču:

- Nikad neću zaboraviti događaj kad smo igrali prijateljsku utakmicu tokom priprema na Kipru, protiv tadašnjeg trećeligaša Karmiotise, kada je Lalatović u 84. minutu u igru uveo fizioterapeuta Branislava Đukića u igru. Okrenuo se ka klupi i pitao Baneta da li je spreman da uđe u igru, kad je dobio potvrdan odgovor, spremio je izmenu - rekao je Docić.

Naravno, kada je fizioterapeut ušao u igru, sudija je bio u šoku:

- Naš fizioteraput nije imao ni kopačke, ni dres, ni šorc, uzeo je kompletnu opremu od Miladina Stevanovića. Kad je ušao u igru sudija ga je odmah pitao: „Ko si ti?“, a Bane mu je odgovorio: „Legenda kluba“. Čak je imao i fenomenalan potez, dodavanje bez gledanja, a u finišu je umalo postigao i gol. I zaista je tada bila euforija u ekipi zbog tog Lalatovićevog poteza, a znao je šta radi, s obzirom na to da je Bane omiljen u klubu.

Nenad Lalatović je Čukarički vodio u periodu od 2016. do 2018. godine, a tokom trenerske karijere je promenio mnogo klubova, među kojima su superligaši kao što su Crvena zvezda, Vojvodina, Voždovac, niški i kragujevački Radnički... U inostranstvo se otisnuo 2021. i 2023. kada se zaposlio u saudijskom Al Batinu, odnosno ukrajinskoj Zorji.