18.10.2024.

20:04

Foto: EPA Images

Sport

Nije gotovo! Mesi vodi Argentinu i na narednom Mundijalu!?

Svojoj bogatoj riznici trofeja Lionel Mesi je pre dve godine dodao jedino što mu je nedostajalo - Svetsko prvenstvo. Vodio je legendarni Leo svoju Argentinu do "Boginje", a mnogi su pomislili da će mu Mundijal u Kataru biti poslednji u karijeri. Ipak, prema rečima fudbalera Intera iz Majamija, konačna odluka još uvek nije doneta. 

Mesi je ove sezone za Inter odigrao 18 mečeva, postigao isto toliko golova i podelio 10 asistencija. Pokazuje Argentinac da iako ima 37 godina još uvek može da dominira što je otvorilo prostor da se pojavi i na Mundijalu 2026. godine. 

Reprezentativnu pauzu Mesi je iskoristio da razgovara sa novinarima španske "Marke", a upravo se jedan deo intervjua odnosio na potencijalni nastup na Svetskom prvenstvu za dve godine. 

- Više sam fokusiran na to kako se sada osećam, želim da sam srećan i da igram dobro. Da li ću biti na Svetskom kupu 2026. ili ne, videćemo kad za to dođe vreme - rekao je Lionel Mesi, a potom objasnio. 

Informer

 

- Neću ništa da požurujem previše. Koncentrišem se na svaki dan posebno. Kada dođe vreme za odluku, videćemo. Ne volim da požurujem. Nadam se da mogu da nastavim da igram na ovom nivou jer to me čini srećnim.