19.10.2024.

18:03

Foto: Tanjug/AP

Sport

Ljudi, desilo se čudo! Mančester junajted napokon pobedio! (VIDEO)

Serija katastrofalnih rezultata nije naterala upravu Mančester Junajteda da smeni Erika Ten Haga. Holanđanin je "preživeo" reprezentativnu pauzu i na klupi "crvenih đavola" dočekao osmo kolo Premijer lige. Ispostavilo se to, mada verovatno samo danas, kao pravi potez budući da je crveni deo Mančestera napokon mogao da slavi! 

Junajted je, nakon preokreta i uz dosta muke, uspeo da savlada londonski klub na "Old Trafordu" - 2:1 (0:1). Daleko od toga da je četa Erika ten Haga briljirala, ali je, za razliku od prethodnih utakmica - uspela da pobedi. Sa osvojena tri boda Holanđanin je kupio još neko vreme na klupi ostrvskog velikana, a nije dobro počelo...

Nakon uspavanke tokom 45 minuta, Brentford je prvi "udario" u Mančesteru. Pinok je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena matirao Andrea Onanu i doneo prednost svom timu. Bio je Ten Hag nezadovoljan činjenicom da je glavni arbitar Berot pustio da se igra šest minuta nakon regularnog dela, negodovao je kod četvrtog sudije i zaradio žuti karton. 

Očigledno je to izazvalo pozitivnu reakciju u njegovom timu budući da je Mančester junajted u nastavku odigrao najboljih 45 minuta ove sezone! Nakon 100 sekundi Alehandro Garnačo uspeo je da poravna rezultat, a tri boda osigurao je oporavljeni Rasmus Hojlund. 

Veliko iznenađenje režirao je i Brajton. "Galebovi" su savladali Njukasl na teškom gostovanju, a strelac jedinog gola bio je vremešni Dani Velbek u 35. minutu utakmice. Do pobede je došao je i Lester koji je bio bolji od Bronmuta 3:2.

Najviše borbe viđeno je na "Krejven Kotidžu" gde je Aston Vila savladala Fulam sa 3:1 (1:1). Domaćin je rano poveo preko Raula Himeneza, ali je vrlo brzo uzvratio Rodžers i poravnao rezultat. 

"Kolibari" su se držali sve do isteka sat vremena igre kada je Oli Votkins nastavio svoj golgeterski niz i doneo preokret Vili, a konačan rezultat autogolom postavio je Isa Diop u 69. minutu utakmice.