20.10.2024.

06:06

Foto: printscreen youtube

Sport

Na današnji dan: Jugoslavija srušila Istočnu Nemačku na putu ka Svetskom prvenstvu 1986. godine! (VIDEO)

U prvom poluvremenu, domaćini su otvorili meč silovito i brzo došli do vođstva. Njihov prvi gol bio je rezultat dobro organizovane akcije, koja je završena preciznim udarcem iz šesnaesterca, a stadion je eksplodirao od radosti. Međutim, Jugoslavija nije gubila nadu, već je nastavila sa agresivnom igrom, tražeći priliku da izjednači.

U 30. minutu, Mehmed Baždarević, jedan od ključnih igrača "plavih", preuzeo je inicijativu. Nakon odlične kombinacije sa saigračima, Baždarević je izveo udarac sa ruba šesnaesterca, koji je završio u mreži domaćeg golmana. Ovaj pogodak nije samo izjednačio rezultat, već je i podigao moral gostujuće ekipe, koja je osetila priliku da preokrene tok meča.

U drugom poluvremenu, Jugoslavija je nastavila sa napadima i uspela da preokrene rezultat. Iskusni napadač Fadilj Vokri postigao je gol za 2:1, u 65. minutu. Njegov precizan udarac iz blizine nakon brze kontraakcije bio je još jedan pokazatelj sposobnosti da se nađe na pravom mestu u pravom trenutku. 

Međutim, domaći tim nije odustajao. U 75. minutu, Istočna Nemačka je izjednačila rezultat na 2:2, koristeći trenutak nepažnje u odbrani Jugoslavije. Njihov napadač Rajner Ernst iskoristio je grešku i snažnim udarcem postigao gol, te tako uveo meč u neizvesnu završnicu.

Kada je sve izgledalo kao da će se završiti remijem, Miloš Šestić je preuzeo odgovornost na sebe. Tada igrač Olimpijakosa je u 80. minutu, nakon brze akcije i odlične asistencije sa strane postigao pobednički gol - 3:2!