20.10.2024.

14:02

Foto: profimedia

Sport

Trener Bajerna utučen posle povrede Srbina: Ne deluje dobro, veliki peh za ekipu

Nesuđeni srpski reprezentativac i fudbaler nemačkog velikana Aleksandar Pavlović (19) sinoć je povredio ključnu kost na meču protiv Štutgrata (4:0), u okviru 7. kola Bundeslige. 

Nakon sudara u vazdušnom duelu sa protivničkim fudbalerom, Pavlović je nezgodno pao na rame, što je rezultiralo povredom ozbiljnije prirode. Vezista bundesligaša se do kraja meča nije vraćao na teren, a prema prvim procenama belgijskog stratega, situacija nije baš najbolja. 

- Nisam doktor, ali ne deluje dobro. On je verovatno bio naš najbolji igrač do sada. Ova povreda neće mnogo uticati na njegovu buduću karijeru, ali je za velika šteta što neće biti u ekipi u narednom periodu - poručuje Kompani.

Nemačkog reprezentativca u narednim danima očekuju detaljni lekarski pregledi i medicinske analize, a nakon toga i oporavak četiri do šest nedelja. Međutim, ukoliko povreda zahteva operaciju, oporavak je i duži.

Aleksandar će svakako propustiti duel sa Barselonom u Ligi šampiona iduće srede, a male su šanse da će biti na raspolaganju Vinsentu Kompaniju za meč sa Benfikom 6. novembra.