20.10.2024.

17:50

Foto: Tanjug/AP

Sport

Vulvsi sve prosuli! Stouns u nadoknadi doneo Sitiju velika tri boda!

Iako su domaćini bili na ivici senzacije, Siti je zahvaljujući golu Džona Stounsa u 95. minutu ipak došao do tri boda.

Vulvsi su u ovaj meč ušli kao poslednjeplasirani tim na tabeli i uprkos solidnom otporu, ostali na dnu sa samo jednim osvojenim bodom, zajedno sa Sautemptonom. Siti je, i pored neubedljive igre, uspeo da se plasira na prvo mesto sa 20 bodova, dva više od Liverpula. "Redsi" danas igraju protiv Čelsija i imaju priliku da se vrate na čelo tabele sa eventualnom pobedom.

U prvom poluvremenu, Mančester siti je dominirao, ali nije uspeo da kapitalizuje svoje šanse. Vulverhempton je šokirao goste već u sedmom minutu kada je Nelson Semedo poslao oštar centaršut, a Larsen je preciznim udarcem zatresao mrežu Edersona za 1:0.

Siti je nastavio s pritiskom, ali bez konkretnog rešenja, sve dok u 33. minutu Joško Gvardiol nije postigao spektakularan gol. Razmenivši nekoliko pasova sa Dokuom, Gvardiol je sa oko 20 metara desnom nogom poslao loptu u same rašlje, ostavljajući golmana Sa bez šanse – 1:1.

Drugo poluvreme donelo je nastavak napada Sitija, ali bez prepoznatljive ubojite završnice. Vulverhempton je branio bod, ali u poslednjim trenucima utakmice, Džon Stouns je glavom postigao gol i osigurao važnu pobedu za svoj tim.