21.10.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Frapantna statistika šokirala Srbiju! Novi Pazar 35 puta igrao bez navijača u 13 godina, najviše protiv Zvezde! (FOTO)

Odluka je izazvala nezadovoljstvo među navijačima Pazara, posebno zbog činjenice da će jedan od tih mečeva biti protiv Partizana.

Ova kazna dolazi kao još jedan u nizu sličnih slučajeva, jer se poslednjih godina često događa da Pazarci igraju protiv Zvezde ili Partizana bez prisustva svojih navijača.

Informer

Navijači Novog Pazara

Kap koja je prelila čašu za pristalice Novog Pazara je upravo ova najnovija odluka, pa su zatražili od svojih igrača da ne izađu na teren u znak protesta.

Međutim, kapiten Adem Ljajić je juče objasnio zašto takav potez nije moguć. Ljajić je podsetio da Novi Pazar već osam do devet godina nije igrao protiv Crvene zvezde pred svojim navijačima, dok su četiri ili pet utakmica protiv Partizana takođe odigrane pred praznim tribinama.

On je pozvao navijače na strpljenje i uverio ih da ekipa mora da izađe na teren uprkos nepravdi koju osećaju.

Zanimljivu statistiku na ovu temu objavio je portal "Sandžaksport", ističući da je Novi Pazar od 2011. godine kažnjen sa čak 35 utakmica bez prisustva publike. Od tih kazni, pet su se odnosile na utakmice protiv Crvene zvezde, dok su ostale utakmice protiv drugih protivnika, uključujući i Partizan.

Ogorčenje među navijačima je razumljivo, ali Pazarci će morati da se suoče sa još jednim mečom bez podrške sa tribina, dok se pitanje pravednosti ovakvih odluka i dalje postavlja u fudbalskoj javnosti.