20.10.2024.

21:30

Foto: profimedia

Sport

Stanković na udaru u Rusiji posle novog kiksa! Šta je osvojio? Prvenstvo Srbije?!

Moskovljani su u subotu doživeli težak poraz na svom terenu i izgubili ubedljivo od Krasnodara (3:0), u okviru 12. kola ruskog šampionata. Stanković je letos preuzeo rusku ekipu, koja od početka sezona igra sa dosta oscilacija, pa su trenutno tek šesti na tabeli sa 19 bodova, 11 manje upravo od vodećeg Krasnodara.

Među prvima glas protiv bivšeg igrača i trenera Crvene zvezde digla je legenda moskovskog kluba,  Sergej Juran. On je kritikovao srpskog stručnjaka ističući da u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije imao zapažene rezultate, kao i da osvojene titule u Srbiji ne smatra relevantnim.

- Rekao sam to više puta i ponoviću opet, zašto se naši vrhunski klubovi oslanjaju na strane trenere? Razumem jedino ako dođu treneri koji su nešto postigli u Evropi. Šta je Stanković osvojio pre Spartaka? Prvenstvo Srbije? Za titulu se bore samo dve ekipe - Crvena zvezda i Partizan - upitao se Juran u razgovoru za ruski portal "Čempionat", a onda nastavio u istom tonu.

Da li ste videli šta mu se desilo u Italiji? Rezultati sve govore. Uz sve poštovanje za Krasnodar koji ima visoke ciljeve, Spartak nema pravo da na onakav način igra na svom stadionu - poručio je bivši igrač Spartaka.

Stanković je pre dolaska u Moskvu, jednu sezonu proveo na klupi mađarskog Ferencvaroša, a tokom svoje kratke trenerske karijere vodio je pored Zvezde i Sampdoriju.