20.10.2024.

19:48

Foto: Tanjug/AP

Sport

Liverpulu derbi i povratak na prvo mesto! Čelsi pao na "Enfildu"

"Redsi" su se ovom pobedom vratili na čelo engleskog šampionata, koje im je bar nakratko oduzeo Mančester siti trijumfom nad Vulverhemptonom (2:1). Liverpul trenutno ima 21 bod, jedan više od "građana", a četiri više od trećeplasiranog Arsenala. 

Bio je ovo prvi veliki ispit za dva engleska velikana ove sezone, a posle 90 minuta nadmudrivanja na "Enfild roudu" kao pobednici su izašli izabranici Arnea Slota. "Redsi" su tako ostvarili i 10 pobedu u 11 utakmica u svim takmičenjima ove sezone.

Informer

 

Gosti iz Londona su bolje otvorili meč, imali posed lopte i taman kada su počeli da kreiraju šanse, usledio je gol Liverpula i to sa bele tačke. Igrao se 28. minut kada je Kolvil srušio Kurtisa Džonsa u kaznenom prostoru, pa je "redsima" bez dileme sviran penal. Nepogrešiv sa 11 metara bio je Mohamed Salah za slavlje i pesmu na "Enfildu". Možda je Liverpul na odmor mogao i sa većim vođstvom, jer je zbog ofsajda poništen pogodak Kodija Gakpa.

Informer

 

Odlučio je strateg Čelsija Enco Mareska na poluvremenu da izmenama promdra svoju ekipu, što je brzo dalo rezultata u nastavku. Akcija je krenula sa sredine terena, potom je Mojses Kaisedo odličnim pasom kroz poslednju liniju domaćih proigrao Nikolasa Džeksona, a ovaj sam istrčao pred Kelera i lako ga matirao. Iako je u prvom trenutku pomoćni sudija podigao zastavicu i pokazao ofsajd, posle reakcije iz VAR sobe priznat je gol Senegalca.  

Međutim, radost "plavaca" trajala je kratko, pošto je Liverpul tri minuta kasnije vratio prednost i postavio konačan rezultat. Novo slavlje domaćim navijačima doneo je Kurtis Džons. Salah je odlično pronašao svog vezistu, koji se ubacio iz drugog plana i sa peterca pogodio za konačnih 2:1.