21.10.2024.

22:24

Foto: EPAImages

Sport

Srbi ukrasili Nejmarov povratak! Milinković-Savić i Mitrović vodili Al Hilal do pobede protiv šampiona (VIDEO)

Vratio se Nejmar na teren nakon godinu dana pauze zbog povrede, a njegov povratnički derbi potpisali su reprezentativci Srbije: Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Mitrović! Al Hilal je u velikom derbiju azijske Lige šampiona savladao Al Ain sa 5:4 i tako se osvetio za poraz u prošlosezonskom polufinalu. 

Mitrović i Milinković-Savić su zamenili uloge večeras pošto je vezista bio strelac, a uz to i asistent, dok je najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije bio "samo" asistent u pobedi nad šampionom Azije. 

Poveli su gosti preko Renana Lodija, koji je iskoristio dobar pas Mitrovića, namestio se i pogodio dalji ugao. Ipak, Al Ain je uspeo da izjednači zahvaljujući Rahimiju, ali tu nije bio kraj golovima u prvom delu. Novu prednost je doneo Sergej Milinković Savić, na centaršut Kansela, a povisio ju je Al Davsari.

U nastavku - spektakl. Al Ain je preko Sanabrije smanjio zaostatak, ali je tridesetak sekundi kasnije Milinković-Savić bio asistent za drugi gol Al Davsarija. Kratko je trajala radost gostiju pre nego što je Rahimi vratio gol zaostatka za svoj tim. 

Al Davsari je het-trik kompletirao u 75. minutu, Al Hilal je potom ostao sa igračem manje, a Rahimi je to iskoristio i iz penala postavio konačan rezultat - 5:4.