22.10.2024.

17:40

Foto: Reuters

Sport

Fonseka nezadovoljan: Pavlović mora da napreduje u defanzivi, još nije odigrao utakmicu bez greške!

Fudbaleri Milana večeras dočekuju Klub Briž (18.45, Arena premijum 2), u meču 3. kola reformisane grupne faze Lige šampiona.

Biće to idealna prilika za srpskog reprezentativca Strahinju Pavlovića (23) da još jednom pokaže svoj puni potencijal na terenu i demantuje konstatacije portugalskog stratega Paula Fonseke, da još uvek mora da napreduje i da nije u potpunosti dorastao klubu velikog renomea, kakav je italijanski gigant.

Uoči večerašnjeg susreta na konferenciji za medije, Fonseka je poručio da bivši igrač Partizana napreduje iz utakmice u utakmicu, ali da još mora da radi i napreduje u odbrani.

- Ovo je neka nova realnost za njega, jer ovde igramo potpuno drugačije u odnosu na ono na šta je navikao u svom bivšem klubu. Mislim da je na prvim mečevima radio neke dobre stvari, ali je pokazao i da mora da se popravi u defanzivi. Radili smo na tome, mislim da je napredovao, jer protiv Udinezea je bio bolje izbalansiran - kaže Fonseka.

Informer

Detalj sa meča FK Milan - FK Liverpul: Strahinja Pavlović

Prema rečima trenera, srpski štoper i dalje nije uspeo da pronađe pravi balans u igri, a ni na jednoj utakmici do sada nije bio bez greške.

- Pavlović je fizički igrač, on voli da učestvuje u igri. Nama je neophodno da bude bolje izbalansiran, a čini mi se da je u tom smislu u subotu odigrao bolje nego na drugim utakmicama. Međutim, mora još da raste. Još uvek nije odigrao utakmicu bez greške, iako je generalno odigrao dobro. Mnogo toga još mora da unapredi - poručuje Fonseka.

Podsetimo, Milan je u prva dva kola Lige šampiona izgubio od Liverpula (3:1) i Bajer Leverkuzena (1:0), a Pavlović je igrao samo na prvom meču.