23.10.2024.

20:05

Foto: Tanjug/AP

Sport

Kraj: Barselona bolja od Bajerna, Liverpul od Lajpciga!

UŽIVO REZULTATI: 

Atalanta - Seltik 0:0

Brest - Bajer Leverkuzen 1:1 (1:1)
Les-Melu 39 - Virc 24

Atletiko Madrid - Lil 1:3 (1:0)
Alvarez 8 - Žergova 62, Dejvid 74p, 89

Barselona - Bajern Minhen 4:1 (3:1)
Levandovski 36, Rafinja 1, 45, 56 - Kejn - 18

Benfika - Fajenord  1:3 (0:2)
Akturkoglu 67 - Ueda 12, Milambo 34, 93

Mančester siti - Sparta Prag 5:0 (1:0)
Foden 4, Haland 58, 69, Stouns 65, Nunješ 87p

RB Lajpcig - Liverpul 0:1 (0:1)
Nunjez 28

Red Bul Salcburg - Dinamo Zagreb 0:2 (0:0)
Kulenović 49, Petković 85

Jang Bojs - Inter 0:1 (0:0)
Tiram 93


UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! 

93. minut - GOOOOOOOOL! Inter stiže do pobede u Bernu, Markus Tiram pogađa za 1:0!

87. minut - GOOOOOOOOL! Nunješ je siguran iz penala, "petarda" Mančester sitija protiv Sparte - 5:0!

85. minut - GOOOOOOOOL! Bruno Petković stavlja tačku na meč u Salcburgu, Dinamo grabi ka prvoj pobedi u Ligi šampiona - 0:2!

74. minut - GOOOOOOOOL! Kompletan preokret Lila u Madridu, Dejvid je bio precizan "sa kreča" i doneo vođstvo "dogama" protiv Atletika - 1:2!

70. minut - GOOOOOOOOL! Praškoj Sparti preti debakl u Mančesteru, nakon dostojanstvene borbe u prvom poluvremenu, skupocena četa Pepa Gvardiole sada se poigrava sa Česima, drugi gol Halanda za 4:0!

67. minut - GOOOOOOOOL! Dva gola prednosti imao je Fajenord, uz to, gostima su poništena dva pogotka, a za sve promašaje stigla je surova kazna! Benfika se preko Akturkoglua vraća u meč - 1:2!

65. minut - GOOOOOOOOL! Ako je do sada bilo dileme, više je nema, Džon Stouns stavlja tačku na meč Mančester sitija i Sparte - 3:0!

62. minut - GOOOOOOL! Muk na "Metropolitanu", Lil preko Žergove uspeva da poravna rezultat protiv Atletiko Madrida - 1:1!

61. minut - Dok su padali golovi u Mančesteru i Barseloni, poništen je novi pogodak Fajenorda u Lisabonu! Sada je Trauner bio u nedozvoljenoj poziciji... 

58. minut - GOOOOOOOOL! Evo ga još jedan... Kao po dogovoru, golovi padaju u serijama, Mančester siti duplira prednost preko Halanda - 2:0!

56. minut - GOOOOOOOOL! Taman što smo konstatovali da se ništa ne dešava, Barselona uspeva da uveća prednost nad Bajernom, Katalonci seju strah i sada vode 4:1, metu je ponovo pogodio Rafinja!

55. minut - Već neko vreme zatišje na stadionima širom Evrope! 

50. minut - Dugo je trajala provera na "Etihadu", a VAR sudije donele su odluku da je Ake rukom ugurao loptu u gol Sparte, ništa od dupliranja prednosti za "građane", ostaje 1:0!

49. minut - GOOOOOOL! Dinamo vodi u Salcburgu, gol je postigao Kulenović - 0:1!

48. minut - Au... Imao je Inter šansu da povede u Bernu, ali se Marko Arnautović propisno obrukao "sa kreča", ostaje - 0:0!

47. minut - GOOOOOOL! Ponovo na startu poluvremena Mančester siti dolazi do gola protiv praške Sparte, sada je Ake strelac - 2:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena! 

45. minut - GOOOOOOL! Bajern je na konopcima, Rafinja sa kapitenskom trakom oko ruke duplira prednost Barselone - 3:1!

40. minut - Evo ga još jedan gol koji je poništen zbog ofsajda, Pavlidis uspeva da smanji zaostatak Fajenorda, ali je grčki internacionalac bio u nedozvoljenoj poziciji. 

36. minut - GOOOOOOL! Barselona ponovo vodi, Levandovski je matirao nekadašnjeg saigrača Manuela Nojera, delirijum na tribinama - 2:1!

34. minut - GOOOOOL! Baš kao i u Barseloni, sada nema dileme, Fajenord iz drugog puta definitivno uvećava svoju prednost, VAR se ovoga puta neće umešati. Timber je pronašao Milanba, a bek velikana iz Roterdama loptu sproveo iza Trubinovih leđa - 0:2!

32. minut - Golova nema jedino na utakmicama Red Bul Salcburga i Dinamo Zagreba, odnosno, Jang Bojsa i Intera. 

28. minut - GOOOOOOOL! Dugo su navijači u Lajpciga čekali uzbuđenje, ali nemaju mnogo razloga za zadovoljstvo budući da Liverpul vodi protiv "bikova", strelac je Darvin Nunjez - 0:1!

26. minut - Ne, ne, ne, nema gola! Ponovo se umešao VAR, Ueda je prilikom udarca napravio faul u napadu, pogodak Fajenorda je poništen, ostaje 0:1!

25. minut - GOOOOOOOL! Evo ga, kao što smo najavili! Fajenord duplira prednost u Portugalu, ponovo Ueda - 0:2!

21. minut - Iako vode u Lisabonu, fudbaleri Fajenorda svim silama jure drugi gol protiv Benfike. 

18. minut - GOOOOOOL! Sada nema dileme - Bajern poravnava rezulta, ponovo je Hari Kejn bio u centru pažnje, ali je ovoga puta sve čisto - 1:1!

15. minut - Mirno je u Bernu na meču Jang Bojsa i Intera, kao i u Lajpcigu i Salcburgu gde gostuju Liverpul, odnosno, zagrebački Dinamo! 

12. minut - GOOOOOL! Šok u Lisabonu, Fajenord vodi! Sjajna akcija holandskog velikana koju golom kruniše Ueda - 1:0!

11. minut - Ne, nema gola Bajerna! Hari Kejn je bio u ofsajdu, ostaje 1:0 nakon što se oglasio VAR. 

10. minut - GOOOOOOL! Ekpresan odgovor Bajerna u srcu Katalonije, Hari Kejn šalje loptu iza leđa Penje i poravnava rezultat u derbiju dana - 1:1!

8. minut - GOOOOOOOL! Evo ga još jedan pogodak, izuzetno efikasan start mečeva! Atletiko Madrid je golom Hulijana Alvareza poveo protiv Lila - 1:0!

4. minut - GOOOOOOOL! Nije dobro počelo za prašku Spartu i Veljka Birmančevića u Mančesteru... Siti stiže do prednosti u ranoj fazi utakmice, Fil Foden je matirao Vindala za 1:0!

2. minut - GOOOOOOOL! Malo ko je u Kataloniji mogao da zamisli bolji start utakmice! Barselona nakon 100 sekundi vodi protiv Bajerna, a gol je postigao miljenik navijača i izdanak "La Masije" - Fermin Lopez - 1:0!

1. minut - Utakmice su počele! 

PRE UTAKMICA 

20:45 - Bivši fudbaler Crvene zveze - Im Bom Hvang, ima šansu da u Lisabonu osveti nekadašnje saigrače. Reprezentativac Južne Koreje sa svojim Fajenordom gostuje Benfici. 

Benfika: Trubin - Kareras, Otamendi, Arauho, Ba - Kokču, Florentino, Orsnes - Akturkoglu, Pavlidis, Di Maria. 

Fajenord: Velenruter - Lotomba, Trauner, Hancko, Bueno - Hvang, Milambo, Timber - Osman, Ueda, Paikšao.

20:39 - Prva dva meča današnjeg programa su završena, a ni na jednom nije bilo pobednika. Na utakmici Atalante i Seltika ni golova, dok su Brest i Bajer Leverkuzen odigrali 1:1.

20:32 - Navijači Crvene zvezde sa posebnom pažnjom će pratiti duel iz Berna u kom se sastaju Jang Bojs i Inter. Reč je o rivalima srpskog šampiona u elitnom takmičenju, "neroazuri" su u drugom kolu nadigrali četu Vladana Milojevića, dok je šampion Švajcarske ugostiti crveno-bele u poslednjem kolu. 

Informer

 

Jang Bojs: Van Balmos - Hađam, Benito, Lauper, Blum - Ugrinić, Lakomi - Monteiro, Imeri, Virdžinius - Ganvula. 

Inter: Zomer - Pavar, De Fraj, Bisek - Damfris, Fratezi, Barela, Mktarijan, Karlos Augusto - Taremi, Arnautović. 

20:26 - Mnogo borbe očekuje se i na "Red Bul Areni" u Lajpcigu gde sastav Marka Rozea dočekuje Liverpul. "Redsi" se nalaze u seriji teških utakmica pošto su u nedelju u velikom derbiju savladali Čelsi. Ipak, Arne Slot je na megdan "bikovima" poslao najjače raspoložive snage. 

RB Lajpcig: Gulači - Henriks, Lukeba, Orban, Gertruda - Nusa, Vermeren, Haidara - Simions - Šeško, Openda. 

Liverpul: Keleher - Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Cimikas - Soboslai, Gravenberg, Mek Alister - Salah, Nunjez, Gakpo. 

20:20 - Već smo pričali o utakmici Barselone i Bajern Minhena, a evo ih i sastavi za kone su se odlučili Hansi Flik i Vensan Kompani. 

Barselona: Penja - Balde, Martinez, Kubarsi, Kunde - Kasado, Pedri - Lopez - Rafinja, Levandovski, Jamal.

Bajern: Nojer - Gereiro, Upamekano, Kim, Dejvis - Kimih, Paljinja - Olise, Miler, Gnabri - Kejn. 

20:14 - Srpski reprezentativac - Veljko Birmančević, imaće šansu da se oproba protiv, verovatno, najboljeg tima današnjice Mančester sitija. Praška Sparta gostuje na "Ethadu", a brzonogi ofanzivac uvrešten je u startnu postavu: Vindal - Vitik, Panak, Sorensen - Presijado, Lači, Kairinen, Riners - Birmančević, Olatunđi, Haraslin. 

Informer

 

Sa druge strane, trener Mančester sitija - Pep Gvardiola, odlučio je da za utakmicu protiv češkog predstavnika zanačjno izmeni tim: Ortega - Ake, Akandži, Stouns, Luis - Nunjes, Gindogan, Silva - Foden, Haland, Savinjo

20:11 - U večernjem terminu utakmice najviše pažnje privlači okršaj Barselone i Bajerna. Robert Levandovski i Hansi Flik udaraju na svoj bivši tim. 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmica trećeg kola Lige šampiona. Danas na programu imamo devet mečeva, a prvi na programu su okršaji Atalante i Seltika, odnosno, Bresta i Bajer Leverkuzena. Sve detalje sa pomenutih duela uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!