25.10.2024.

21:33

Foto: Starsportphoto

Sport

Goleada Kragujevčana, "traktoristi" prekinuli seriju poraza

Kragujevčani su večeras kao domaćini u Gornjem Milanovcu deklasirali ekipu Jedinstva iz Uba sa 4:0 (3:0). Da se vogodišnjem debitantu loše piše na stadionu "Dubočica" bilo je jasno već posle pola sata igre, kada je Radnički imao ogromnih 3:0. 

Domaćine je u vođstvo doveo Matija Gluščević u šestom minutu, a prednost je uvećao Mehmed Ćosić devet minuta kasnije. Već u 33. minutu Kragujevčani su na svom kontu imali i treći pogodak, ovog puta u režiji Luke Stankovski. Ekipe Feđe Dudića je u golgeterskom ritmu nastavila i posle odmora, pa je u 53. minutu sve dileme rešio Ćosić svojim drugim pogotkom na meču. 

Radničkom je ovo drugi uzastopni trijumf, pa je sada četvrti na tabeli sa 20 bodova, dok je Jedinstvo ostalo zakucano za poslednje mesto sa samo pet osvojenih bodova. 

Ranije danas, rutinski trijumf ostvario je i IMT i to nad Tekstilcem iz Odžaka rezultatom 3:0. "Traktoristi" su tako prekinulu crnu seriju od šest uzastopnih poraza.

Informer

Utakmica je odigrana u Loznici, a IMT je do prednosti stigao već u 32. minutu golom Alena Stevanovića i to posle asistencije Irfana Zulfića. Vezista "traktorista" namestio je i drugi pogodak, ali je ovog puta mrežu pogodio Miloš Jović u 61. minutu meča. Tačku na trijumf i prekid loše serije stavio je Nikola Glišić u 87. minutu. 

IMT je sada na 13. pozticiji sa 11 bodova, dok je Tekstilac na poziciji niže sa istim brojem poena.